Foto: "Unsplash"
Cilvēki bieži vien dažādus pārtikas produktus uzglabā ledusskapī, jo tā ir ierasta prakse un pieraduma spēks, neaizdomājoties par to, ka tos nemaz nav nepieciešams likt ledusskapī. Glabājot atsevišķus produktus ārpus ledusskapja, tie ne tikai nebojāsies, bet pat ilgāk saglabās savu garšu un kvalitāti un no tā būs tikai ieguvumi.
Zemāk pieci produkti, kurus nav nepieciešams uzglabāt ledusskapī.
Augļi un dārzeņi
Daudzi augļi un dārzeņi labāk jūtas ārpus ledusskapja. Piemēram, banāni, citrusaugļi, āboli, kartupeļi un sīpoli. Arī tomātus vajadzētu glabāt ārpus ledusskapja, lai saglabātu to garšu.
Maize
Maize kļūst ātrāk cieta, ja tos glabā ledusskapī. Tā vietā to būtu ieteicams uzglabāt maizes kastē vai cieši noslēgtā maisiņā.
Medus
Medus ir viens no retajiem pārtikas produktiem, kas nebojājas. To var glabāt istabas temperatūrā un nav pilnīgi nekāda iemesla to glabāt ledusskapī.
Konservēti produkti
Konservēti pārtikas produkti, piemēram, gaļas vai pupiņas, ir sterilizēti un iepakoti tā, lai tos varētu glabāt istabas temperatūrā.
Eļļas
Pārtikas eļļas nav nepieciešams turēt ledusskapī, tomēr tajā pašā laikā tās nedrīkst novietot tiešā saules staru ietekmē un pārlieku siltā vietā. Lai eļļa nezaudētu labās īpašības tā ir jātur tumšā vietā, kas nav cieši klāt kādam siltuma devējam.
Atceries, ka, lai gan šie produkti var tikt glabāti ārpus ledusskapja, tie joprojām var bojāties. Tāpēc vienmēr pārbaudiet pārtikas produktus pirms to lietošanas. Ja jūs redzat pelējumu citus bojājuma pazīmes, labāk tos neēst. Turklāt daži no šiem produktiem, piemēram, augļi un dārzeņi, var ilgāk saglabāties ledusskapī, tāpēc, ja jūs plānojat tos ēst vēlāk, varat tos tur glabāt.
Foto: "Unsplash"