You are using an old version of browser and some interface won't work. We recommend you to update your browser!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Kā uz palodzes izaudzēt mikrozaļumus un diedzēt sēklas?

Mikrozaļumi (Image by congerdesign from Pixabay)

Mikrozaļumi (Image by congerdesign from Pixabay)

Mikrozaļumi un sēklu diedzēšana ir termini, ko pēdējos gados lieto aizvien biežāk. Tie ir izcili vitamīnu avoti un lieliska piedeva, ko pievienot ēdieniem un veselīgajiem smūtijiem, turklāt izaudzēt tos uz palodzes ir ļoti viegli, tāpēc ar mikrozaļumu un sēklu diedzēšanu un lietošanu uzturā ar katru gadu aizraujas aizvien vairāk cilvēku. Turklāt, tos var izaudzēt arī ziemā, uz palodzes, kas ir vēl viens no mazo brīnumu plusiem.

Kas nepieciešams mikrozaļumu izaudzēšanai?

Lai mikrozaļumi izaugtu, galvenais ir iegādāties auglīgu un vieglu kūdras substrātu un sēklas, ko iespējams iegādāties dārzniecības preču veikalos un interneta veikalos. Vislabāk būtu izvēlēties speciāli diedzēšanai paredzētās sēklas, bet derēs arī veselas, nekodinātas sēklas. Tie nav pārāk izvēlīgi, tāpēc to var audzēt parastās kastītēs, bet estētiskākam skatam vari iegādāties arī īpašus trauciņus, kas pieskaņoti virtuves interjeram.

Kā izaudzēt mikrozaļumus?

Izraudzītās kastītes jāsapilda ar kūdras substrātu vai kompostu. Virspusē nedaudz jāuzlej ūdens, lai tā kļūst mitra, un nedaudz jāpiespiež. Virsū liec izvēlētās sēklas – redīsu sēklas, brokoļu sēklas, pupiņu sēklas, rukolas sēklas, utt. Pāri pārber nedaudz substrāta vai komposta slāni un vēlreiz to samitrini. Noliec siltā vietā, lai sēklas lēnām dīgst. Aplej, ja nepieciešams. Jau pēc aptuveni 5-14 dienām sāks parādīties pirmās lapiņas, ko drīkst ēst.

Kā diedzēt sēklas?

Ja uzturā vēlies lietot diedzētās sēklas, tās vari iegūt ar mitras marles vai mitra papīra palīdzību. Pirms diedzēšanas sēklas noskalo, iemērc remdenā ūdenī uz 4-16 stundām. Pēc tam vēlreiz noskalo un liec diedzēties: uzklāj uz papīra vai marles, pārsedz pāri vēl vienu papīra vai marles gabalu un nedaudz samitrini to. Noliec to siltumā, bet ne tiešos saules staros un katru dienu nedaudz samitrini marli vai papīru, jo sēklu diedzēšanai nepieciešams vienmērīgs mitrums. Vidēji sēklas dīgst 1 nedēļu. Kad tās izdiedzētas, turi sēklas ledusskapi un pirms lietošanas uzturā noskalo.

Iespējams, tev noderēs arī šie padomi:

Mikrozaļumi (Image by congerdesign from Pixabay)

Mikrozaļumi (Image by congerdesign from Pixabay)

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Similar news

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas