
Foto: ekrānuzņēmums no edammajas/Instagram
Šī kūka ir ideāls deserts gan svētku reizēm, gan ikdienas priekam. Ar bagātīgu šokolādes garšu un sulīgajiem ķiršiem, kas piešķir tai svaigumu, tā kļūs par īstu gardēžu iecienītu ēdienu. Ja meklējat kaut ko īpašu, ko sagatavot svētku galdam vai vienkārši palutināt sevi un tuvākos, šī kūka būs lielisks risinājums. Citas tikpat interesantas receptes meklē Instagram profilā @edammajas!
Nepieciešams (kūkas forma 20cm):
- 400g bezpiedevu jogurta;
- 200ml saldā krējuma;
- 500g ķiršu (var izmantot saldētos);
- 80g šokolādes cepumu;
- 20g nesaldināta kakao;
- 130g+80g+50g cukura;
- 16g+6g želatīna.
Pagatavošana:
Ķiršus ber katliņā, pievieno 80g cukura un pavisam nedaudz ūdens. Vāra uz lēnas uguns apmaisot aptuveni 20 minūtes, atstāj atdzist.
Cepumus salauž nelielos gabaliņos.
16g želatīna aplej ar aukstu ūdeni (~100ml), atstāj uzbriest.
Saldo krējumu ar 50g cukura saputo putukrējumā.
Traukā liek jogurtu, samaisa ar 130g cukura, tad pa daļām iemaisa kakao. Talāk liek klāt un iemaisa putukrējumu.
Ķiršiem nolej lieko šķidrumu. To noliek malā, tas būs nepieciešams kūkas virspusei.
Želatīnu izkausē ūdens peldē, nedaudz atdzesē. Tad lēnām lej klāt kūkas masai un rūpīgi iemaisa. Tad kūkas masā iemaisa ķiršus un cepumu gabaliņus.
Masu lej kūkas formā, kas izklāta ar cepamo papīru.
Kūku novieto ledusskapī uz 1h.
Pagatavo virspuses želeju. Traukā aplej ar aukstu ūdeni (~30ml) 6g želatīna. Atstāj uzbriest. Tad izkausē ūdens peldē, atdzesē, iemaisa ķiršu sīrupā. Kūku izņem no ledusskapja, lej virsū sagatavoto sīrupu. Kūku novieto ledusskapī sastingt, vislabāk uz nakti.
Izmēģini arī:
Recepte: Šokolādes kūka vien no četrām sastāvdaļām

Foto: ekrānuzņēmums no edammajas/Instagram