You are using an old version of browser and some interface won't work. We recommend you to update your browser!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pieneņu medus - recepte, ko ir ļoti viegli pagatavot!

Pieneņu medus. Foto: Mykola Lunov/Scanpix

Pieneņu medus. Foto: Mykola Lunov/Scanpix

Vai zināji, ka pieneņu medus ir lietojams ne tikai imunitātes uzlabošanai vai kā kārums, bet tas arī palīdz cilvēka organismam pret dažādām saslimšanām? Piemēram, tas attīra organismu no sāļu nogulsnēm, uzlabo gremošanu un tam piemīt žulti dzenoša iedarbība. Turklāt, tas ir pavisam viegli pagatavojams! Izmēģini šo recepti, un varēsi baudīt zeltaino un veselīgo gardumu visu cauru gadu!

Kas šai receptei būs nepieciešams?

  • 300 svaigi plaukušas pieneņu galviņas
  • 1 l ūdens
  • 1 kg cukurs
  • 1 citrons

Pieneņu medus pagatavošana:

Pieneņu medu pagatavot ir ļoti viegli. Seko tikai līdzi šiem 5 soļiem:

  1. Salasi 300 svaigi plaukušas pieneņu galviņas. Labāk to darīt no rīta, pirms kukaiņi paspējuši izsūkt gardāko zieda daļu, kā arī labāk lasi tās tālāk no ceļa putekļiem un atceries nopurināt no ziediem kukaiņus. Tiem Tavā burciņā nav vietas;
  2. Liec ziedus vārīties 1 l ūdens uz lēnas uguns aptuveni 50 minūtes;
  3. Nokās virumu, lai katliņā paliek tikai šķidrums, pievieno tam 1kg cukuru un vāri vēl 50 minūtes;
  4. Izspied citrona sulu un pievieno to šķidrumam 10 minūtes pirms vārīšanās beigām;
  5. Iegūto šķidrumu lej sterilās burciņās.

Ja vēlies ko interesantāku, citrona sulu vari aizstāt ar ābolu sulu vai cidoniju sulu. Tad medus būs ar bagātīgāku garšas buķeti.

Lasi arī:

Pieneņu medus. Foto: Mykola Lunov/Scanpix

Pieneņu medus. Foto: Mykola Lunov/Scanpix

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Similar news

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas