
Foto: ekrānšāviņš no bichettecreation/Instagram
Šie auzu pārslu batoniņi ar banāniem, šokolādi un riekstiem ir īsts gardums, kas apvieno veselīgus un saldus elementus vienā kumosā! Katrs kumoss ir ne tikai garšīgs, bet arī pilns ar labumiem, kas sirdij un ķermenim sagādā prieku. Ideāli piemēroti kā brokastis, uzkoda vai veselīgs deserts!
Nepieciešams:
- 350 g auzu pārslu;
- 4 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas;
- 3 nogatavojušies banāni;
- 250 g tumšās šokolādes;
- Rieksti – lazdu rieksti, valrieksti u. c. pēc izvēles.
Pagatavošana:
Saspaidiet banānus, līdz tie kļūst par biezeni. Pievienojiet auzu pārslas un kokosriekstu eļļu, labi samaisiet.
Izklājiet maisījumu starp divām cepampapīra lapām un izveidojiet mīklu vienmērīgā kārtā. Sagrieziet batoniņus sev vēlamā lielumā un nedaudz tos izretojiet.
Cepiet 180°C apmēram 15–20 minūtes, atkarībā no batoniņu biezuma. Pārliecinieties, ka tie ir kļuvuši zeltaini un kraukšķīgi.
Ļaujiet batoniņiem atdzist uz režģa pēc izņemšanas no krāsns.
Kausējiet tumšo šokolādi mikroviļņu krāsnī līdz pilnīgai izkušanai.
Uz katra batoniņa uzlieciet vienu tējkaroti izkausētas šokolādes.
Uzlieciet virsū riekstus, lazdu riekstus, valriekstus vai citus riekstus pēc vēlēšanās.
Novietojiet batoniņus ledusskapī uz 30 minūtēm, lai šokolāde sacietē.
Kad šokolāde ir sacietējusi, gardie auzu pārslu batoniņi ir gatavi baudīšanai!
Izmēģini arī:

Foto: ekrānšāviņš no bichettecreation/Instagram