Bērzu sulas limonāde, Image by Iannis K from Pixabay
Bērzu sulu svaigā veidā jāizdzer pāris dienu laikā, toties pareizi pagatavota un glabāta bērzu sula var būt par lielisku atspirdzinošu dzērienu pat līdz nākamai bērzu sulu tecināšanas sezonai.
Pagatavošana:
- 1l bērzu sula
- Cukurs, ½ tējkarote
- Rozīnes 3 – 4 gb
- Citrona miza
- Upeņu zariņš
Pagatavošana:
Stikla pudelē ar stingri noslēdzošu korķi ievieto visas sastāvdaļas un pielej bērzu sulu. Pudeli noslēdz un novieto tumšā, vēsā vietā. Pēc nedēļas jau ir nogatavojies atspirdzinošs dzēriens, kas ir lietojams veselu gadu, ja tiek uzglabāts aukstumā un tumsā.
Lasi arī:
Bērzu sulas limonāde, Image by Iannis K from Pixabay