Šī brīnišķīgā šova "Kad viņas satiekas" vadītājas Madaras Biedriņas recepte lieliski derēs dienai, kad ir pavairāk laika un ir vēlme pagatavot kaut ko īpašu vai nu sev vai saviem mīļajiem. Seko norādījumiem un baudi šo garšīgo zivju ēdienu!
Sastāvdaļas:
- Tuncis 300 gr
- Svaigi spiesta apelsīnu sula 100 ml
- Gaišā sojas mērce 50 ml
- Jaunie kartupeļi (vārīti) 100gr
- Zaļās pupiņas 100gr
- Sarkanais sīpols 40gr
- Pētersīļi pēc garšas
Mērcei:
- Franču sinepes 50 g
- Vīnogu kauliņu eļļa 100 g
- Citrona sula 30 ml
- Sāls/pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Tunča steikus marinē apelsīnu sulā un sojas mērcē, to dara apmēram 30 min pirms pagatavošanas.
Novāra kartupeļus, pupiņas blanšē.
Sīpolu sagriež pusripiņās.
Sagatavo mērci salātiem. Bļodā liek sinepes, citrona sulu. Ar rokas kuļamo visu maisa un lēnā strukliņā lej klāt eļļu. Beigās pievieno sali un piparus pēc garšas.
Uz pannas cep tunča steikus, pirms tam tos nosusinot papīra dvielī.
No katras puses cep apmēram 2 minūtes.
Uz otras pannas apcep kartupelīšus un pupiņas.
Bļodā samaisa apceptos kartupeļus un pupiņas, sagrieztos sīpolus un mērci, pievienojot pētersīļus.
Uz šķīvja kārto tunča steikus un klāt siltos salātus.
Zemāk skaties 1188 Play video, kurā kanāla "STV Pirmā!" zvaigzne māca šo recepti basketbolistam Jānim Blūmam! Kamēr abi gatavo tunča steiku, viņi apspriež dažādus interesantus faktus par sportista dzīvi. Lai arī viņš nesen noslēdza savu profesionālo karjeru, sarunā ar Madaru vīrietis atklāj, ka sporta apavus nav novilcis pavisam, jo pēdējā spēle vēl esot tikai priekšā. Kad tā gaidāma un kādi izaicinājumi Jāni vēl sagaida?
Lasi arī šo: