Restorānu nedēļa. Foto: Publicitātes attēls
No 18.novembra līdz 1.decembrim iespējams pieredzēt rudens garšu modi Valmieras novada restorānos un kafejnīcās!
Tāpat kā katrai gadalaiku sezonai ir savas dominējošās modes tendences, tā arī Restorānu nedēļas izmeklētajās ēdienkartēs izvēlēti savi rudens ražas varoņi - kraukšķīgie āboli, sulīgās bietes, latviešu iecienītie kartupeļi, vitamīniem bagātās ogas, aromātiskie un sildošie pipari, ko papildinās daudzas citas sezonālas veltes.
Modē ir arī vietējo saimnieku izaudzētā un saražotā produkcija, tamdēļ tiek izcelta katra restorāna un kafejnīcas sadarbība, veicinot plašāku vietējo ražotāju atpazīstamību un ilgtspēju.
Restorānu nedēļas apmeklētājiem būs iespēja baudīt trīs kārtu maltīti 30 EUR vērtībā ar pieskaņotu dzērienu izlasi par papildu samaksu. Lai nobaudītu īpašos piedāvājumus, nepieciešams veikt iepriekšēju rezervāciju.
Prestižajā "Michelin Guide" ceļvedī pērn iekļuvušais restorāns "Akustika" ievedīs gastronomiskā ceļojumā ar niansētiem garšu kontrastiem, izceļot Matīšu pagasta uzņēmuma SIA "Cietais rieksts" produkciju - Latvijas ogas un sēnes.
Restorāns "Rātes vārti" radīs izsmalcinātus un oriģinālus ēdienus, īpaši akcentējot vietējos rudens dārgumus - smiltsērkšķus, kas maltītei piešķirs smalku krāšņumu, skābenu svaigumu un rūgtenu saldumu.
Valmiermuižas alus virtuve piedāvās nesteidzīgi izbaudīt Latvijā darītam alum īpaši pieskaņotu, dabā sakņotu un radošumā lolotu ēdienu.
Viesnīcas "Wolmar" restorāns ievedīs unikālā piparu garšas ceļojumā kopā ar Jurģi Pēteri no "Asais Pipars". Jurģis ir restorāna pavārs, kurš papildus nodarbojas ar piparu audzēšanu, gatavojot no tiem dažādas mērces un uzkodas visa veida asuma cienītājiem.
Kafejnīca "Ahh-meat" parūpēsies par brīnišķīgu gastronomisko baudījumu ģimeniskā viesmīlībā. Radošās variācijās un izteiksmīgos garšu akcentos tiks ietērpta mājas ābolu raža no vietējās saimniecības "Pumpuru drava".
Siltas un mājīgas noskaņas piepildītā Mazsalacas kafejnīca "Būda" pārsteigs ar jaunām garšām un tekstūrām, izceļot pazīstamo un latviešiem tik ļoti mīlēto produktu - kartupeli, kas, pateicoties veiksmīgai trīs gadu sadarbībai, ir no Gitas Dukures saimniecības.
Restorānu nedēļa. Foto: Publicitātes attēls