You are using an old version of browser and some interface won't work. We recommend you to update your browser!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sadedzināta paprika – atslēga uz satriecoši gardu mērci

Recepte: Sulīgs tītara gaļas tako

Kad rodas vēlme pēc sulīga tako, tā vien stiepjas roka pēc gaļiņas, dārzenīšiem un kādas gardas mērcītes. Reti kurš droši vien izmēģina mērci pagatavot no paprikas – sadedzinātas paprikas. Taču! Kad paprika sadeg – sākas burvība. Šī mērce nav vienkārši garšīga, tā ir īsta eksplozija!

Mārtiņš Sirmais labprāt atklāj, kā šādu mērcīti pagatavot.

Tev būs nepieciešama: paprika, sāls un eļļa.

Papriku ieliek krāsnī vai uz pannas un apdedzina, tad pārber sāli, sagriež, pārlej ar olīveļļu un mērce gatava!

Atceries – veikalā meklē paprikas ar stingru, gludu, spīdīgu ādiņu – izvairies no grumbainām, saburzītām vai ieplīsušām paprikām. Pirms to iegādes, paņem papriku rokās – tai jābūt smagai attiecībā pret izmēru. Tas nozīmē, ka iekšpusē būs sulīga, blīva masa.

Savukārt, lai tako būtu sulīgs, Mārtiņš Sirmais iesaka pie saceptas maltās gaļas pievienot nedaudz ūdeni vai vīnu, tādējādi gaļu padarot nedaudz sulīgāku.

Taču, kā soli pa solim pagatavot gardas vakariņas, skaties video!

Lasi arī:

Mārtiņš Sirmais atklāj vienkāršu veidu, kā ieekonomēt, pērkot vistas gaļu

Veģetāriešu sapnis – humuss ar dārzeņiem

Vienkārši padomi ceļā uz ideāli izceptu zivi

Ilustratīvs attēls. Foto: ChatGPT

Ilustratīvs attēls. Foto: ChatGPT

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Similar news

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas