pexels.com
Cilvēka ķermenis ir gluži kā ķīmiska laboratorija, kur katram šķietamam sīkumam ir liela nozīme, kas ietekmē veselību un pašsajūtu kopumā. Nereti nepietiek ar vienu atslodzes dienu mēnesī, lai sakārtotu gan vielmaiņu, gan prātu. Sulu kūres ir optimāls variants, lai restartētos un palīdzētu savai veselībai – garīgajai un fiziskajai.
Salīdzinot ar vidi pirms 100 gadiem, mūsdienu pasaulē cilvēka organisms uzņem un šūnās uzkrāj toksīnus dažādos veidos:
- No gaisa un ūdens piesārņojuma;
- Pesticīdiem;
- Antibiotikām un recepšu medikamentiem;
- Ķimikālijām, kas atrodamas pārtikas un ūdens
resursos;
- Tīrīšanas līdzekļiem un higiēnas precēm;
- Celtniecības materiāliem, līmēm, krāsām un
lakām, kas izmantotas mājokļa labiekārtošanā;
- No stresa un negatīvām emocijām;
Turklāt, papildus šiem faktoriem, mūsu ikdienas diēta ir kļuvusi ļoti neveselīga – ēdiena pieejamības un laika trūkuma rezultātā mēs ēdam pavirši, pārāk daudz, nesaderīgās kombinācijās un mēģinot ar ēdienu kompensēt kādu emocionālu vajadzību.
Mēs sagaidām ļoti daudz no saviem ķermeņiem – lai tie spētu katru dienu būt spēcīgi un produktīvi, lai neapgrūtinātu mūs ar slimībām un kaitēm, lai izturētu milzīgu slodzi, nesaņemot pilnvērtīgu barību. Nav brīnums, ka arvien jaunākā vecumā izjūtam sekas šādam dzīvesveidam – esam noguruši, apātiski, bez enerģijas un dzīvesprieka.
Svaigi spiestas sulas un tīrs, pēc īpašām receptēm pagatavots bioloģiskas izcelsmes ēdiens, palīdz ķermenim absorbēt barības vielas, ļauj atpūsties gremošanas sistēmai, uzlabo imūnsistēmu un izvada toksīnus. Svara zaudēšana, protams, ir viens no blakus efektiem, tomēr, tā kā svaigi spiestās sulās cukurs ir koncentrētāks, nekā veselos augļos, jāseko līdzi izdzertā daudzumam un kombinācijām. Lieliski var kombinēt ogas vai augļus ar dārzeņiem, sabalansējot cukura daudzumu.
pexels.com