You are using an old version of browser and some interface won't work. We recommend you to update your browser!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tannis par zagšanu restorānos: "Darbinieks iedod mammai bezmaksas picas šķēli – arī tā ir zādzība"

Latvijā populārās picēriju ķēdes "Pica Lulū" īpašnieks Elmārs Tannis sarunā ar uzņēmēju Niku Jansonu raidījumā "Stay Sharp šovs" pastāstījis par to, kas restorānu biznesā skaitās zādzības no darbinieku puses.

"Restorānu biznesā kā jebkurā biznesā zog. Īpašniekiem un vadītājiem uzdevums ir noturēt to procentu [zemu]," stāstīja Tannis. "Ko nozīmē zagt? Zagt nozīmē, ka atnāk tava mamma un tu iedod viņai [bezmaksas] picas šķēli. Neliekas, kā zagšana, jo esmu nostrādājies, dodu visu uzņēmumam, visu daru. Kāpēc es nevarētu vienu šķēli uzdāvināt mammai? Vai kafiju?" "Tas ir tikai tāds piemērs. It kā sīkums, bet kopumā saskaitās."

Iedomājies, tu strādā bankā, tev iedod 100 eiro, bet tu katru reizi no tā paņem trīs centus un noliec malā savām vajadzībām. Ar picas šķēli vai kafijas krūzi ir tas pats.

Savukārt raidījuma vadītājs Niks Jansons atbildēja ar piemēru. "Tas ir tāpat, ja es strādātu bankā un iedodu savai mammai hipotekāro kredītu ar 0%."

Tannis arī norādīja, ka restorānu biznesā viss notiek pēc precīzām proporcijām, citādi vienā brīdī var iestāties nevajadzīgas finansiālas problēmas. "Iedomājies, ka burgerā ir 150 grami gaļas, ko mēs sveram uz svariem, bet pavārs liek 160, 170 gramus. Viņš saka, ka būs garšīgāk, ja liks vēl papildus sieru virsū. Un varbūt viņam ir taisnība, bet viņš to varēs darīt savā restorānā. Ja neievēro kalkulācijas, vienā mirklī vienkārši... Tas ir tas, ko cilvēki neievēro."

Elmārs Tannis. Foto: Ekrānšāviņš no

Elmārs Tannis. Foto: Ekrānšāviņš no

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Similar news

Loading...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas