Kūka ar banāniem un iebiezināto pienu, recepte (Image by congerdesign from Pixabay)
Svētkiem un ikdienai - lieliska kūka der jebkurā gadījumā, īpaši, ja tā ir gardā "Banoffee" kūka. Cepumu pamatne, banāni, iebiezinātais piens, putukrējums - visas šīs sastāvdaļas, apkopotas tortē, garšas kārpiņām rada absolūtu eiforiju. Pieglabā kaut kur šo recepti, jo to noteikti gribēsi pagatavot vēl.
Kūkais nepieciešamās sastāvdaļas:
- 2 paciņas Selgas cepumu;
- 180 g sviesta;
- 1 bundža vārīta iebiezinātā piena;
- 500 ml saldā krējuma;
- 2 ēdamkarotes cukura;
- 4-5 banāni
- 50 g tumšās šokolādes.
Ātrās banānu kūkas ar iebiezināto pienu recepte:
- Sagatavo kūkas pamatni: sīki sasmalcini cepumus un liec bļodā, pievieno izkausētu sviestu un samaisi;
- Liec masu kūkas veidnē un ar pirkstiem vienmērīgi to izlīdzini. Novieto ledusskapī, lai mīkla sastingst;
- Lej bļodā saldo krējumu, pievieno cukuru un saputo vidēji stingrās putās;
- Ja iebiezinātais piens ir ļoti ciets, vari ielikt to karstā ūdenī un nedaudz pasildīt. Kad iebiezinātais piens ir viegli ziežams, klāj to uz sagatavotās cepumu pamatnes un izlīdzini;
- Virsū liec ripiņās sagrieztus banānus;
- Pāri klāj sagatavoto putukrējumu un pa virsu uzrīvē šokolādi;
- Ievieto kūku ledusskapī uz kādām 20 minūtēm, lai tā savelkas, un tad to vari celt galdā.
Te arī citas kūku receptes:
- Melleņu kūka ar saldo krējumu;
- Saldā brunete jeb šokolādes desa;
- Grēcīgi gardais tiramisu;
- Debešķīgi garšīgas šokolādes kūka.
Kūka ar banāniem un iebiezināto pienu, recepte (Image by congerdesign from Pixabay)
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas