Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Ātrā kūka ar banāniem un iebiezināto pienu: Banoffee recepte

Kūka ar banāniem un iebiezināto pienu, recepte (Image by congerdesign from Pixabay)

Kūka ar banāniem un iebiezināto pienu, recepte (Image by congerdesign from Pixabay)

Svētkiem un ikdienai - lieliska kūka der jebkurā gadījumā, īpaši, ja tā ir gardā "Banoffee" kūka. Cepumu pamatne, banāni, iebiezinātais piens, putukrējums - visas šīs sastāvdaļas, apkopotas tortē, garšas kārpiņām rada absolūtu eiforiju. Pieglabā kaut kur šo recepti, jo to noteikti gribēsi pagatavot vēl.

Kūkais nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 2 paciņas Selgas cepumu;
  • 180 g sviesta;
  • 1 bundža vārīta iebiezinātā piena;
  • 500 ml saldā krējuma;
  • 2 ēdamkarotes cukura;
  • 4-5 banāni
  • 50 g tumšās šokolādes.

Ātrās banānu kūkas ar iebiezināto pienu recepte:

  1. Sagatavo kūkas pamatni: sīki sasmalcini cepumus un liec bļodā, pievieno izkausētu sviestu un samaisi;
  2. Liec masu kūkas veidnē un ar pirkstiem vienmērīgi to izlīdzini. Novieto ledusskapī, lai mīkla sastingst;
  3. Lej bļodā saldo krējumu, pievieno cukuru un saputo vidēji stingrās putās;
  4. Ja iebiezinātais piens ir ļoti ciets, vari ielikt to karstā ūdenī un nedaudz pasildīt. Kad iebiezinātais piens ir viegli ziežams, klāj to uz sagatavotās cepumu pamatnes un izlīdzini;
  5. Virsū liec ripiņās sagrieztus banānus;
  6. Pāri klāj sagatavoto putukrējumu un pa virsu uzrīvē šokolādi;
  7. Ievieto kūku ledusskapī uz kādām 20 minūtēm, lai tā savelkas, un tad to vari celt galdā.
Salīdzinot ar citām kūkām, to pagatavot ir ļoti viegli un ātri. Laikam tieši tāpēc to tik bieži gatavojam. Lai labi garšo!

Te arī citas kūku receptes:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...