Zupa uz ugunskura, Image by Ajale from Pixabay
Ja piknika laikā gribas ko vairāk par šašliku un desiņām, jāvāra uz ugunskura zupa! Un tieši vistas zupa ir lieliska gatavošanai dabā, jo vistas gaļa uzvārās salīdzinoši ātri.
Nepieciešams:
- Vista, vidēji 1,5 – 2kg
- Jaunais kāposts
- Burkāni, 4 gb
- Kartupeļi, 1 kg
- Sīpoli, 3 – 4 gb
- 4 – 6 lauru lapas
- Zaļumi – dilles un pētersīļi
- Sāls, cukurs un pipari pēc garšas
- Ūdens, 6l
Pagatavošana:
Sagriež vistu, liek vārīties ar garšvielām. Kamēr vista vārās, sagriež kartupeļus kubiņos, kāpostu strēmelītēs un burkānus ripiņās. Kad vista uzvārījusies, to atkaulo un gaļu saliek atpakaļ katlā, pievieno kāpostus un burkānus. Kad tie pusmīksti, pieliek kartupeļus. Beigās pievieno zaļumus. Labu apetīti!
Lasi arī:
- Soļanka – zupa, ko vārīt ārā, uz ugunskura
- Video recepte piknikam – kebabs
- Vissezonas vistas šašliks – recepte jebkurai sezonai!
Zupa uz ugunskura, Image by Ajale from Pixabay