Krāsnī cepts Heks. Foto:1188.lv
Ja kārojās kas gards un veselīgs – krāsnī cepta
zivs būs lieliska izvēle. Protams, vienmēr labāk garšos svaiga zivs, bet arī
pareizi pagatavotai saldētajai zivij nebūs ne vainas.
Nepieciešams:
Saldēti Heka liemeņi
Citrons
Sviests
Ķiploks
Sāls
Pipari
Pagatavošana:
Saldētos Heka liemeņu ledusskapī atlaidina. Sagatavo marinādi: kausētu sviestu sajauc ar tējkaroti citrona sulas, pievieno izspiestu ķiploka daiviņu kā arī sāli un piparus pēc garšas. Ar marinādi rūpīgi iesmērē zivis. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Iemarinētās zivis novieto uz cepešpannas uz kuras iepriekš uzklāts cepampapīrs. Visu pārsedz ar folliju un cep aptuveni 20 minūte. Uzliek grila režīmu, noņem folliju un cep līdz zivs iegūst gaiši brūnu un kraušķīgu garoziņu. Paniedz ar piedevām pēc izvēles.
Izmēģini arī:
Vienkāršā konservētu tomātu krēmzupa ar garnelēm
Pasta ar ķirbi un vistas fileju
Krāsnī cepts Heks. Foto:1188.lv