Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Ceptas baravikas ziemai: viegla recepte

Baravikas ziemai, recepte (Image by silviarita from Pixabay)

Baravikas ziemai, recepte (Image by silviarita from Pixabay)

Apskatot sēņotāju sociālo tīklu attēlus, jāsecina, ka meža māte šogad ar sēnēm ir bijusi dikti dāsna. Gailenes, bekas, baravikas, bērzlapes - šīs un daudzas citas sēnes priecē čaklos lasītājus un viņu mājiniekus. Kad sēņu zupas un mērces pagatavotas, jāsāk likt gardās rudens veltes ziemai. Lūk, viegla recepte, kas ļaus siltām ziemas maltītēm izmantot salasītās baravikas.

Receptei nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 1 kg baraviku;
  • 1 paciņa sviesta;
  • 3 ēdamkarotes cūku tauku.

Cepto baraviku recepte:

  1. Notīri baravikas un sagriez palielākos gabaliņos;
  2. Liec katliņā sviestu un izkausē to, pievieno baravikas un vāri, līdz sviests kļuvis dzidrs. Labāk to darīt uz lēnas uguns, lai sviests katliņa apakšā nepiedeg brūns;
  3. Sagatavo tīras burciņas, pildi tajās saceptās baravikas tā, lai sviests pilnībā pārklātu sēnes, atdzesē burciņu;
  4. Citā traukā izkausē cūku taukus, pārlej tos dažu milimetru biezā kārtā pāri sēnēm, atkal atdzesē;
  5. Beigās aizvāko tās ar plastmasas vāciņu un novieto glabāšanai uz ziemu vēsā vietā.

Šādi pagatavotas baravikas ziemā varēsi izmantot mērcēs, zupā un citos ēdienos.

Iespējams, tev der ieskatīties arī šajos rakstos:

Baravikas ziemai, recepte (Image by silviarita from Pixabay)

Baravikas ziemai, recepte (Image by silviarita from Pixabay)

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas