Augusts ir pats karstākais laiks marinēšanai, dažāda veida konservēšanai un citu ziemas krājumu sagatavošanai. Ja apnikuši gurķi un sēnes, pamēģini ziemai eksperimentēt un iemarinēt kādu no šīm dārza veltēm:
· pupiņas — bet noteikti izvēlies kraukšķīgās pupiņu šķirnes
· bietes, īpaši kombinācijā ar saldajiem sīpoliem
· kāpostu var ne tikai skābēt, bet arī marinēt, piemēram, kimči
· acis priecēs dažādu krāsu burkāni burciņās
· marinēti citroni būs piemēroti marokāņu un indiešu ēdieniem
· persiki etiķa un kanēļa marinādē būs pašā laikā ziemas spelgonī
· dažāda veida paprika un pipari, kādi vien pieejami: ķiršu, pepperoni, ungāru u.c.
· tomātus var marinēt gan zaļus un negatavus, gan nogatavojušos sarkanus
· gandrīz vai jebko no sezonālajiem produktiem: bumbierus, ābolus, ķiplokus, redīsus, citus Latvijas augļus un dārzeņus.
Jaunām garšām noteikti vērts pamēģināt jaunas garšu kombinācijas, izmantojot neparastus garšaugus no paša dārziņa. Galvenais — nebaidīties eksperimentēt!
Lasi arī:
- Sēņu marinādes recepte, kas garšo pat bērniem
- Recepte: Ātrākais un vieglākais ķiršu kompots
- Gardākā Žanetes tantes marinēto gurķīšu recepte!