Bērni nereti ir diezgan ietiepīgi, ja runa ir par veselīgu un sabalansētu ēdienkarti. Nereti tā notiek, ja viņiem tiek piedāvāti dažādi cukuroti našķi. Saskaņā ar Pasaules Veselības Organizācijas rekomendācijām ir jāsamazina kopējais pievienotā cukura patēriņš, kas tiek pievienots ēdiena produktu gatavošanas laikā. Atbilstošs cukura daudzums katram vecuma posmam ir atšķirīgs, raidījumā “Māmiņu klubs” skaidro sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina.
Olga atgādina, ka arī augļos esošais cukurs tiek skaitīts kā pievienotais cukurs, ja uzturā lieto sulas vai nektārus. Ja tiek apēsts svaigs auglis, organismā tiek uzņemtas gan šķiedrvielas, gan vitamīni, gan organiskās skābes un minerālvielas, savukārt, izdzerot sulu, kas izspiesta no augļiem, galvenokārt tiek uzņemts tikai cukurs.
Kādas problēmas rada cukurs un kā to ierobežot, noskaties zemāk pievienotajā raidījuma “Māmiņu klubs” sižetā un 1188Play!
Cita vērtīga informācija:
- Kā veidot veselīgu ēdienkarti bērniem?
- Kura krāsa ir vispiemērotākā bērnistabai?
- Vitamīnu nozīme vīrieša reproduktīvajā sistēmā - skaidro eksperte
- Psihoterapeite aicina grūtnieces nemeklēt informāciju internetā pie citām mammām