Kotletes (Image by Henrik Larsen from Pixabay)
Bez kotletēm latviešu virtuve nav iedomājama. Tās tiek ceptas paaudžu paaudzēs un arī receptes to sulīgumu nodrošināšanā ir dažādākās, turklāt ir saimnieces, kuras ar saviem kulinārijas noslēpumiem dalās nelabprāt. Šis nav tāds gadījums. Lūk, recepte, kas ļaus pagatavot ļoti sulīgas un gardas kotletes.
Receptei nepieciešams:
- 1 kg maltās gaļas;
- 1 liels sīpols;
- 2 lielas ķiploku daiviņas;
- 1 ola;
- nedaudz piena;
- 3 šķēles baltmaizes;
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma;
- sāls un pipari;
- Eļļa cepšanai.
Sulīgo kotlešu recepte:
- Malto gaļu pirms gatavošanas noliec uz 1 stundu istabas tempertatūrā, lai tā sasilst;
- Kārtīgi sasmalcini sīpolu un ķiploku, pievieno maltai gaļai;
- Pienā izmērcē baltmaizi, sadrupini to un pievieno gaļai;
- Liec klāt arī olu, sāli, piparus un skābo krējumu. Masu kārtīgi samaisi;
- Veido apaļas kotletes un liec uz iepriekš sakarsētas pannas cepties no abām pusēm zeltaini brūnas;
- Pārliec visas saceptās kotletes katliņā ar biezām malām (der arī tautā dēvētā "pīle"), pielej 2 krūzes ūdens un liec uz plīts sutināties uz mazas uguns. Sutini kotletes, līdz tās kļuvušas ļoti mīkstas, pielejot klāt nedaudz ūdens, ja nepieciešams.
Šeit arī citas receptes gardām maltītēm:
- Sautēti svaigie kāposti – vecmāmiņas recepte;
- Recepte, kas ļaus pagatavot neizsakāmi gardu un sulīgu cūkgaļas ruleti;
- Klasiskās, ar liellopa gaļu pildītās lazanjas recepte;
- Recepte: mīkstie un smeķīgie speķa pīrādziņi;
- Sulīgās tītara gaļas kotletes: ļoti viegla recepte;
- Sātīgā recepte brīvdienām: Kartupeļu un maltās gaļas sacepums.
Kotletes (Image by Henrik Larsen from Pixabay)