Lai arī steiks teorētiski ir salīdzinoši vienkārši
pagatavojams ēdiens, ir nianses, kas noteikti jāievēro. Pirmkārt – svarīgi izvēlēties
pareizo gaļu. Šoreiz piedāvājam pagatavot Argentīnas Ribeye steiku.
Nepieciešams:
Argentīnas RIBEYE steiks 3. gab pa vidēji 300-400 gramiem uz personu. Divas stundas pirms gatavošanas gaļu izņem no ledusskapja un sasilda istabas temperatūrā. Pēctam gaļu ierīvē ar Extra Virgin olīveļļu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.Sakarsē pannu , kad panna karsta uzsilda olīveļļu. Liek cepties steiku uz sāniem, abas puses pa 45-60 sekundēm
Pēc tam katru pusi cep 3-4 minūtes atkarībā no gatavības pakāpes. Uz pannas pievieno gabaliņu sviesta, pāris daiviņas ķiploku un rozmarīnu. Kad steiks gatavs, noliek to uz 5 minūtēm atpūsties un uzlej tam virsu uz pannas esošo šķidrumu. Piedevas pēc pašu ieskatiem! Lai labi garšo!
Izmēģini arī :
Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas