Svaigi dārzeņi (Image by Jerzy Górecki from Pixabay)
Augstākajā plauktā zaļumi un šķidrumi pudelēs
Augšējā plauktā jānovieto sparģeļi, selerija un burkāni. Vislabāk, ja sparģeļus ieliksi burkā ar ūdeni. Tas garantēs ilgāku uzglabāšanas laiku. Tāpat augšējā plauktā jāliek svaigi spiestās sulas un citi dzērieni, kas ielieti stikla traukos - karafēs, krūkās vai pudelēs. Gaismiņa ledusskapja augšā ļaus vieglāk uzraudzīt stikla traukā ielietā šķidruma dzidrumu, tāpēc laikus varēsi pamanīt, ja produkts sāk bojāties.
Ledusskapja vidējā nodalījumā liec zaļos dārzeņus
Ledusskapja vidējā nodalījumā jāliek visi salātiem līdzīgie darzeņi - spināti, salātlapas, kāposti, utt. Vēlams tos novietot uz samitrināta papīra dvieļa vai plastmasas vai stikla konteinerā, jo tas ļaus ilgāk saglabāt dārzeņiem zaļo krāsu un svaigumu.
Zemākajā plauktā - ogas, paprika un sagrieztie dārzeņi
Ogām, paprikai un gabaliņos sagrieztajiem dārzeņiem ir jāatrodas ledusskapja apakšā, pēdējā plauktā, bet virs izvelkamajām novietnēm. Ogas pirms uzglabāšanas vēlams noskalot ūdenī, tad jāļauj tām izžūt un tikai tad jānovieto ledusskapī aizskrūvējamā konteinerā, kur gaiss tām netiks klāt un neļaus bojāties. Arī sagrieztos dārzeņus vēlams ielikt ar vāku aiztaisāmos konteineros, kas saglabās tos mitrus un kraukšķīgus.
Izlekamajos plauktos - citrusi un āboli
Ledusskapja apakšā ir izvelkami plaukti vai plaukts un tā ir vieta, kur uzglabāt ābolus un citrusus - apelsīnus, greifrūtus, citronus. Šeit var likt arī baklažānus un cukini.
Lasi arī šos rakstus:
- Pārtikas iepakojums, kurā viegli iepakot, uzglabāt un arī gatavot!
- Kā pareizi ledusskapī uzglabāt iecienītākos pārtikas produktus?
- Padomi, kā svētkos neizšķērdēt ēdienu.
Svaigi dārzeņi (Image by Jerzy Górecki from Pixabay)