Mēs gan neesam itāļi, bet arī Latvijā pasta ir ļoti iecienīts ēdiens pusdienās un vakariņās. Pastas garšu ir iespējams izcelt, izvēloties tai piemērotu vīnu. Kā nekļūdīties dzēriena izvēlē? Piedāvājam Tev nelielu špikeri.
Kādu vīnu izvēlēties pie Pesto?
Ja Tev garšo pasta, kas bagātināta ar baziliku un parmezānu, izvēlies Vermentino. Tas atstāj neticami krēmīgu pēcgaršu un lieliski papildina bazilika svaigumu.
Kādu vīnu izvēlēties pie Amatriciana?
Amatriciana pastas pamata sastāvdaļas ir cūkgaļa, tomāti un pekorīno siers. Tai piestāvēs no Nebbiolo vīnogām gatavotais vīns. Tas ir elegants un ar ļoti smalku garšas buķeti.
Kādu vīnu izvēlēties pie Cacio e pepe?
Pasta Cacio e pepe sastāv no siera un melnajiem pipariem, un tā jābauda ar Schioppettino vīnogu šķirnes vīnu. Šis vīns derēs arī citiem ar garšu piesātinātiem ēdieniem.
Kādu vīnu izvēlēties pie Al pomodoro?
Al pomodoro pastas pamatā ir tomātu mērce, tāpēc pasta ir sulīga un ļoti sātīga. Šādam ēdienam piestāvēs Sangiovese - Ziemeļitālijas Toskānas reģiona vīnogu šķirnes vīns, kas atstāj samtaini sausu pēcgaršu.
Kādu vīnu izvēlēties pie Puttanesca?
Pasta Puttanesca ar anšoviem, olīvām, kaperiem un ķiplokiem – īsts itāļu gardums ar ļoti bagātīgu garšu. Pie šī ēdiena vislabāk ir baudīt Aglianico. Šim vīnam ir ļoti jauks aromāts.
Kādu vīnu izvēlēties pie Carbonara?
Pasta Carbonara Latvijā ir īpaši populāra. Tās sastāvā ir cūkgaļa, parmezāns, olu mērce un pekorīno siers. Šim ēdienam piestāvēs Dolcetto vīnogu vīns – bagātīgs un patīkams garšā.
Labu apetīti!