Atmini mīkliņu – “Viena pati galviņa, simts lakatiņu”! Protams, ka tā ir kāpostgalva! Un kur kāpostgalva, tur pildījums, rezultātā - gardi tīteņi!
Nepieciešams:
- Kāpostgalva
- Eļļa
- Maltā gaļa, 300g
- Sīpols, 1gb
- Burkāns, 1gb
- Rīsi, 100g
- sāls, pipari
Pagatavošana:
Kāpostgalvu lielā katlā vāra ar griezuma vietu - kātu augšpus. Ūdenim jāpārklāj visa kāpostgalva. Seko līdzi kāposta gatavībai. Kad virsējās lapas pavārījušās un kļuvušas mīkstas (bet ne tik ļoti, ka jūk laukā), lapas uzmanīgi ar nazi pie kāta nogriež. Tā procesu atkārto līdz novārījušās un nogrieztas kārtu pa kārtai visas lielās kāpostlapas. Ja nepieciešams, nogrieztās kāpostlapas var pablanšēt ūdenī aptuveni 5 minūtes. Biezāko kāta daļu izgriež (trijstūrī jeb konusā).
Uzvāra rīsus, sarīvē burkānu, smalki sagriež sīpolu. Apcep sagriezto sīpolu un sarīvēto burkānu. Novārītos rīsus, saceptos sīpolus un burkānus, un malto gaļu sajauc vienmērīgā masā, pievieno garšvielas.
Tad ņem pa vienai novārītajai kāpostlapai, liek vienā lapas malā, kur izgriezts konusiņš, nedaudz pildījumu un no abām pusēm aizloka kāpostlapu, sarullē to.
Sagatavotos tīteņus apcep eļļā no abām pusēm. Pārlej ar ūdeni vai buljonu un sutina 30 minūtes. Var pievienot tomātu pastu vai tomātus savā sulā. Var arī pievienot majonēzi vai krējumu, atkarībā no gaumes.
Citas idejas vakariņām:
· Kā pagatavot izcili gardu frikadeļu zupu
· Krāsnī cepts lasis ar dārzeņiem
· Makaroni ar ķirbi un vistas fileju
· Aziātiskā un lieliskā vistas fileja medū
Kāpostu tīteņi, foto - Pixabay