Pusdienas, Photo by Lisa from Pexels
Kaut kas steidzami jāpadara, nolem ziedot tam savu pusdienu pārtraukumu? Jau atkal aizmirsi paēst pusdienas? Lūk, kas notiek ar Tevi, ja izlaid šo tik svarīgo ēdienreizi!
Pēcpusdienas produktivitātes līmenis samazinās.
Lai gan pusdienas bieži vien ir ātras, steidzīgas un nešķiest svarīgas, patiesībā paēst pusdienas ir ārkārtīgi svarīga ēdienreize, lai sagatavotos produktīvai pēcpusdienai un mierīgam vakaram. Ja pusdienās neatjauno enerģiju, pēcpusdienā Tu varētu saskarties ar lielu spēku zudumu, kādēļ nevari koncentrēties uz savu darbu.
Ja neapēd, pastāv risks pēc tam pārēsties
Vienkārši sakot, ja izlaid pusdienas, vēlāk vakarā vari iekļūt lielākās nepatikšanās.
Ja mēs dienas laikā neēdam pietiekami daudz, mēs mēdzam to kompensēt vēlāk, pārspīlējot ar vakara uzkodām, un ir bioķīmisks iemesls, kāpēc tas notiek. Koncentrējies uz savām maltītēm visas dienas garumā, un Tev būs mazāka iespēja uz naktī pārēsties.
Var tikt ietekmēts cukura līmenis asinīs.
Izlaižot pusdienas, galu galā izvēlēsies pārtiku, kas satur vairāk cukura, pts to pat neapzinoties. Un tas var novest pie tā, ka cukura līmenis asinīs kļūst pārāk liels.
Kad mēs patērējam pārtikas produktus ar augstu cukura un ogļhidrātu saturu, mums ir tendence izjust cukura līmeņa svārstības asinīs, kas var izraisīt nogurumu, koncentrēšanās trūkumu un izraisīt izsalkumu (vai alkas pēc vairāk salda, ogļhidrātiem bagāta ēdiena. Zems glikozes līmenis asinīs arī samazina mūsu paškontroli, padarot grūtāk pateikt nē tiem neveselīgajiem, iecietīgākajiem ēdieniem.
No tā izvairīties, ja ēd pareizo pārtiku.
Lai to apkarotu, ir ideāli koncentrēties uz olbaltumvielu un/vai veselīgu tauku avota klātbūtni katrā ēdienreizē un uzkodā. Tas nozīmē ēst augļus ar dažiem riekstiem, sieru, avokado vai citu olbaltumvielām bagātu pārtiku. Vai arī pusdienās iekļaut zivis, vistas gaļu vai pat pupiņas. Tas palīdz samazināt mūsu ķermeņa reakciju uz cukura līmeni asinīs, ilgāk saglabājot sāta sajūtu un koncentrēšanos.
Lai gan vēlies pārliecināties, ka ēd barojošas pusdienas, lai būtu koncentrēts un cukura līmenis asinīs būtu stabils, uzkodas nav nekas nepareiza izvēle, kad iestājas izsalkums. Atkal, ja izdari pareizo izvēli! Vajadzētu ēst ik pēc 3-4 stundām, lai saglabātu cukura līmeni asinīs. Tas nozīmē, ka dažiem neliela pēcpusdienas uzkoda var būt noderīga, lai novērstu enerģijas un produktivitātes samazināšanos pēcpusdienā. Uzkodas vienmēr jākoncentrē uz olbaltumvielu un veselīgu tauku iekļaušanu, lai stabilizētu enerģiju. Saldumu un augsta ogļhidrātu patēriņš, visticamāk, vēlāk izraisīs “avāriju” organismā.
Iespējams, Tev trūkst galveno barības vielu.
Līdz šim ir skaidrs, ka, izlaižot pusdienas, pastāv liela iespēja, ka vēlāk izvēlēsies nepareizus ēdienus. Pat ja domā, ka esi pārāk aizņemts, lai veltītu laiku, lai pagatavotu sev pamatīgas pusdienas, tas var kaitēt. Daudzas barības vielas ir būtiskas pareizai smadzeņu darbībai un enerģijas līmenim. B vitamīni, tāpat kā daudzos augļos un dārzeņos, piena produktos un olbaltumvielu avotos, ir būtiski mūsu enerģijas ražošanas sistēmām. Citas uzturvielas, piemēram, omega-3 taukskābes , C vitamīns un D vitamīns var būt svarīgi pareizai smadzeņu darbībai un ir svarīgi iegūt ar uzturu.
Lasi arī:
- Kas notiek, ja Tu pārēdies?
- Kā neslimot un saglabāt možu garu arī rudenī un ziemā?
- Kā panākt, lai bērns ēstu veselīgāk?
- Ko banāni sniedz mūsu organismam?
Pusdienas, Photo by Lisa from Pexels