Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Klasiskās, ar liellopa gaļu pildītās lazanjas recepte

Lazanja (Image by RitaE from Pixabay)

Lazanja (Image by RitaE from Pixabay)

Kad pēdējo reizi bijām Itālijā, mūsu ģimenē visi kā viens novērtēja lazanju. Tā bija neizsakāmi garda un sulīga. Ilgojoties pēc Itālijā pavadītā laika un izcilās lazanjas garšas, pagatavoju to arī mājās. Identiska, protams, nesanāca, bet mājinieki atzina par garšīgu un nu to pieprasa ik pa pāris nedēļām. Lazanju veidoju pēc sekojošas receptes.

Lazanjai nepieciešams:

  • 10 – 12 lazanjas plāksnītes;
  • 500 g maltas liellopa gaļas;
  • 1 liels burkāns;
  • 1 liels sīpols;
  • 2 ķiploka daiviņas;
  • 2 selerijas kāti;
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas;
  • Olīveļļa;
  • Sāls un pipari.

Bešamela mērcei nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 1 ēdamkarote sviesta;
  • 2 ēdamkarotes miltu;
  • 2 glāzes piena;
  • 50 g rīvēta cietā siera;
  • Šķipsniņa rīvēta muskatrieksta;
  • Sāls un pipari.

Lazanjas recepte:

  1. Sasmalcini sīpolus un ķiplokus, mazos gabaliņos sagriez burkānu un selerijas kātus, visu liec uz pannas un sakarsētā eļļā apcep;
  2. Pievieno malto gaļu un, ik pa laikam samaisot, sacep arī to;
  3. Pievieno klāt tomātu pastu un vēl nedaudz pakarsē, līdz uzmetas burbulis;
  4. Uzlej virsū 2 glāzes silta ūdens, pievieno sāli un piparus, un atstāj uz mazas uguns lēni vārīties, līdz izveidojas bieza mērce;
  5. Kastrolī gatavo bešamela mērci: ielej taukvielas, pievieno miltus, ko apcep zeltainus. Tad lēnām lej klāt pienu, visu laiku maisot, līdz tas uzvārās. Ņem nost no uguns, pievieno pusi rīvētā siera, sāli, piparus un muskatriekstu.
  6. Sagatavo cepamo trauku un blakus tam novieto trauku ar siltu ūdeni vai pienu. Tajā vajadzēs nedaudz pamērcēt lazanjas plāksnītes, pirms kārtot traukā;
  7. Sāc kārtot lazanju: cepamajā traukā ieklāj nedaudz gaļas mērces, liec virsū lazanjas plāksnītes, atkal nedaudz gaļas mērces, virs tās bešamela mērci un pa virsu plāksnītes. Atkārto šīs kārtas, līdz visas sastāvdaļas izlietotas. Beidzamajai jābūt ir bešamela mērcei.
  8. Pārber pāri atlikušo sieru un liec krāsnī cepties 200 g temperatūrā uz 30 minūtēm;
  9. Pirms pasniegšanas, ļauj kādas 5 minūtes lazanjai pastāvēt malā un nedaudz atdzist.

Iespējams, tev noderēs arī šīs receptes:

Lazanja (Image by RitaE from Pixabay)

Lazanja (Image by RitaE from Pixabay)

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas