Konditorejas izstrādājumi, un īpaši torte, ir pirmā lieta, kas nāk prātā, ja iedomājamies par svētku galdu. Tortes, speķa pīrādziņi, smilšu cepumi, ruletes – tās ir burvīgas aukstās uzkodas un tās prot novērtēt jebkurš viesis neatkarīgi no vecuma, bet ko darīt, ja svētkos kārojas pēc lielākas oriģinalitātes? Iespējamās idejas interesantākam svētku galdam devāmies lūkot uz Iļģuciema maiznīcu – konditoreju!
Tortes vietā kliņģeri? Un kāpēc ne?!
Jā, kliņģeris iespējams nav pati oriģinālākā doma, bet viss ir atkarīgs no izpildījuma. Viesus vari pārsteigt ar sāļo kliņģeri, kas pildīts ar gaļu vai kūpinātu zivi, bet rotāts ar svaigiem gurķīšiem, papriku, dillēm, vistu un dažādiem sezonas dārzeņiem.
Ja tomēr vēlies svētkos sevi palutināt ar ko saldu, izmēģini kliņģeri ar kādu īpašu garšu, piemēram, kliņģeri ar sukādēm, kliņģeri ar biezpienu vai tādu, kas glazēts ar augļiem! Jebkuru kliņģeri ir iespējams pasūtīt ar individualizētu noformējumu, tāpēc tas derēs arī kā svētku dāvana, ja dodies ciemos.
Krēma izstrādājumi būs lielisks svētku galda papildinājums.
Ja neesi plānojis viesību beigās ēst kūku, bet negribi sarūgtināt salduma mīlošos viesus, pie tējas vai kafijas piedāvā ar krēmu pildītus izstrādājumus. Salduma mīļi novērtēs biezpiena lāsītes, savukārt, ja galvenā ideja ir viesus pārsteigt, pasūti siera bumbiņas – ar kausētu sieru pildītas plaucētās mīklas bumbiņas, kas kūst uz mēles. Tās garšos arī mazajiem svinētājiem.
Izsmalcinātu viesību uzkodas ir smalkmaizītes!
Nekas nepadara viesības izsmalcinātākas kā mazas smalkmaizītes, pasniegtas uz maziem, dekoratīviem šķīvjiem. Garšu variācijas ir neiedomājami lielas – biezpiena smalkmaizītes, smalkmaizītes ar ievārījumu, mini kafijas smalkmaizītes, riekstu smalkmaizītes, siera smalkmaizītes, pat picellas, kas ir miniatūras picas versija ar dažādiem pildījumiem. Šajā sarakstā noteikti var iekļaut arī mini kruasānus un pīrādziņus. Vari aizstāt klasiskos speķa pīrādziņus ar kāpostu pīrādziņiem vai spinātu un fetas siera pīrādziņiem.
Ja svētkus bez kūkas nevari iedomāties, vari to pasūtīt pie meistara. Izvēlies kūkas pamatu, noformējumu un formu. Ļauj vaļu iztēlei un uz tortes liec uzcept kādu īpašu apsveikumu sev un saviem mīļajiem.
Rēķinies ar to, ka pašu gatavots cienasts aizņems daudz laika, tāpēc citreiz labāk ir ielūkoties konditorejas izstrādājumu katalogos (links). Tos ir vērsts pašķirstīt arī tāpēc, lai iegūtu idejas brīžiem, kad gribas ko īpašu.
Lai Tev garšīgi svētki!