Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Liellopa vaigi sarkanvīna mērcē

Liellopa vaigi. Foto: Vakariņš ar savējiem

Liellopa vaigi. Foto: Vakariņš ar savējiem

Pareizi pagatavoti liellopa vaigi ir īstena delikatese. Ne par velti tie tiek pasniegti arī labos restorānos. Piedāvājam pagatavot liellopa vaigus sarkanvīna mērcē.

Nepieciešams:

- Liellopa vaigi

- Sarkanvīns

- Burkāni

- Ķiploki

- Selerijas sakne

- Selerijas kāts

- Kanēļa miziņa

- Čili

- Krustnagliņas

- Sviests

- Sāls

- Pipari

Pagatavošana:

Ja vaigiem ir cīpslas, tās nogriež nost. Uz karstas pannas nelielā eļļas daudzumā apcep liellopa vaigus. Tad tos liek karstumizturīgā traukā, pārlej ar buljonu ( var izmantot arī ūdeni) un pievieno sarkanvīnu. Vīna un ūdens proporcijas 2:1. Pievieno sagrieztus burkānus, ķiplokus, selerijas sakni un kātu. Garšas niansēm pievieno nedaudz nedaudz kanēļa miziņas, kādu krustnagliņu, nedaudz čilī, melnos piparus, sāli un sviestu. Pāri cepamtraukam liek folliju divās kārtās. Cep 150 grādos 2,5- 3 stundas, sekojot līdzi gaļas mīkstuma pakāpei. Lai labi garšo.

Izmēģini arī :

- Kā mājās pagatavot laša tartaru

- Pufīgās kefīra pankūkas

- Fantastiskā franču sīpolu zupa


Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...