Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Marinētas gailenes: viegla recepte

Marinētas gailenes, attēls no Pixabay.com

Marinētas gailenes, attēls no Pixabay.com

Gaileņu laiks ir jāizmanto lietderīgi un visas salasītās gailenes uzreiz jārealizē gardos ēdienos, piemēram, sēņu zupiņā vai tumīgā gaileņu mērcē, ko pasniegt kopā ar jaunajiem kartupelīšiem. Ja tomēr veiksme ir uzsmidījusi un gailenes izdevies salasīt vairāk nekā cerēts, var tās arī iemarinēt ziemai. Te viegla recepte, ko izmantoju visbiežāk.

Marinētajām gailenēm nepieciešams:

  • 1 kg gaileņu
  • 1 glāze etiķa
  • 1/3 glāze ūdens
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1 tējkarote cukura
  • 5 smaržīgie pipari
  • Lauru lapa
  • 3 krustnagliņas
  • 1 mazs čilli pipars bez sēkliņām.

Marinēto gaileņu recepte:

  1. Sēnes notīra, kārtīgi noskalo, lielākās sagriež uz pusēm;
  2. Liec tās katlā, pārlej pāri ūdeni un uzvāra. Pieber sāli un uz lēnas uguns vāri 20 minūte, nosmeļot putas, ja tādas rodas;
  3. Izvārītās gailenes ber caurdurī un notecini nost lieko ūdeni;
  4. Pagatavo marinādi: lej katlā ūdeni, pievieno etiķi, uzvāri;
  5. Liec katlā klāt sēnes un visas garšvielas, vāri visu uz lēnas uguns 30 minūtes. Pēc tam noliec maliņā virumu un ļauj tam atdzesēties;
  6. Kad gailenes atdzisušas, liec tās burciņās un pārlej ar marinādi, lai arī virsējās sēnes būtu nosegtas. Burciņas aizvāko un liek pagrabā vai ledusskapī.

Te arī citi labumi ziemai:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...