Plovs ar jūras veltēm, foto - Annie Spratt, Unsplash
Tu, protams, esi ēdis plovu ar gaļu (cūkgaļu, vistas gaļu, jebkuru citu), bet vai esi ēdis plovu ar jūras veltēm? Tas patiešām ir neparasti gards!
Nepieciešams:
Rīsi, aptuveni 2 paciņas
Ūdens, pēc nepieciešamības
Burkāni, 1gb.
Paprika, 1gb.
Tomāti, 2gb.
Sīpoli, 1 liels
Jūras veltes (saldētas)
Garšvielas
Citrons
Pagatavošana:
Atsaldē jūras veltes. Dziļā pannā apcep sīpolus ar burkāniem, pa virsu uzber rīsus, samaisa, izlīdzina un pārlej ar ūdeni tā, lai būtu aptuveni 1cm ūdens vairāk. Sutina uz mazas uguns, ik pa brīdim apmaisot. Kad rīsi kļuvuši nedaudz mīkstāki, pievieno kubiciņos sagrieztus, iepriekš mizotus tomātus un gabaliņos sagrieztu papriku. Pievieno arī garšvielas (sāli, pēc garšas, piparus, timiānu, baziliku). Visu samaisa un atkal sutina, pārliecinoties, vai ūdens ir pietiekami un regulāri maisot. Kad jau rīsi kļuvuši gandrīz gatavi, tad ir laiks pievienot jūras veltes, tās aptuveni 7 minūtes kopā pasutina un plovs ir gatavs. Plovam var pārliet citrona mizu vai pēdējā sutināšanas kārtā pievienot citrona šķēlītes.
Ja vēlas, var izmantot tomātus savā sulā. Garšvielām var izmantot “Vidusjūras” garšvielas, tās vienmēr lieliski saderas ar visu zivju un jūras velšu produkciju.
Citas gardas receptes:
Našķoties Zanes recepte: tomātu pīrāgs ar kazas sieru
Recepte, kā pagatavot ozolzīļu kafiju - ietaupi naudu un uzlabo veselību!
Krāsnī cepta cūkgaļas karbonāde dzērveņu marinādē: RECEPTE
Plovs ar jūras veltēm, foto - Annie Spratt, Unsplash