Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Neparastais plovs ar jūras veltēm

Plovs ar jūras veltēm, foto - Annie Spratt, Unsplash

Plovs ar jūras veltēm, foto - Annie Spratt, Unsplash

Tu, protams, esi ēdis plovu ar gaļu (cūkgaļu, vistas gaļu, jebkuru citu), bet vai esi ēdis plovu ar jūras veltēm? Tas patiešām ir neparasti gards!

Nepieciešams:

Rīsi, aptuveni 2 paciņas

Ūdens, pēc nepieciešamības

Burkāni, 1gb.

Paprika, 1gb.

Tomāti, 2gb.

Sīpoli, 1 liels

Jūras veltes (saldētas)

Garšvielas

Citrons

Pagatavošana:

Atsaldē jūras veltes. Dziļā pannā apcep sīpolus ar burkāniem, pa virsu uzber rīsus, samaisa, izlīdzina un pārlej ar ūdeni tā, lai būtu aptuveni 1cm ūdens vairāk. Sutina uz mazas uguns, ik pa brīdim apmaisot. Kad rīsi kļuvuši nedaudz mīkstāki, pievieno kubiciņos sagrieztus, iepriekš mizotus tomātus un gabaliņos sagrieztu papriku. Pievieno arī garšvielas (sāli, pēc garšas, piparus, timiānu, baziliku). Visu samaisa un atkal sutina, pārliecinoties, vai ūdens ir pietiekami un regulāri maisot. Kad jau rīsi kļuvuši gandrīz gatavi, tad ir laiks pievienot jūras veltes, tās aptuveni 7 minūtes kopā pasutina un plovs ir gatavs. Plovam var pārliet citrona mizu vai pēdējā sutināšanas kārtā pievienot citrona šķēlītes.

Ja vēlas, var izmantot tomātus savā sulā. Garšvielām var izmantot “Vidusjūras” garšvielas, tās vienmēr lieliski saderas ar visu zivju un jūras velšu produkciju.

Citas gardas receptes:

Smeķīgā plova recepte

Našķoties Zanes recepte: tomātu pīrāgs ar kazas sieru

Recepte, kā pagatavot ozolzīļu kafiju - ietaupi naudu un uzlabo veselību!

Krāsnī cepta cūkgaļas karbonāde dzērveņu marinādē: RECEPTE

Plovs ar jūras veltēm, foto - Annie Spratt, Unsplash

Plovs ar jūras veltēm, foto - Annie Spratt, Unsplash

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas