Maize (Image by Antonio Cansino from Pixabay)
Katrai saimniecei reiz pienāk brīdis, kad kulinārijas sniegums un apņemšanās sasniedzis "Es cepšu maizi" līmeni. Vienā no šādiem gatavošanas pacēlumiem tapa maizes recepte, kas tagad bieži tiek atkārtota. Silta maizīte tikko no krāsns tiešām ir to vērta, turklāt tās pagatavošana prasa ārkārtīgi maz laika. Lūk, recepte, kas bez rauga ļaus ātri un vienkārši tikt pie pašu ceptas, neizsakāmi gardas maizītes.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 300 g rudzu pilngraudu miltu;
- 2 olas;
- 250 ml silta ūdens;
- 2 ēdamkarotes medus;
- 2 tējkarotes cepamā pulvera;
- 1 paciņa “5 sēklu maisījuma”;
- 1 tējkarote ķimenes;
- Šķipsniņa sāls.
Maizes recepte:
- Olas, ūdeni, medu un šķipsniņu sāls ieliec blenderī un kārtīgi sablenderē;
- Masu pārcel bļodā. Pievieno miltus, cepamo pulveri, pusi no paciņā esošajām sēklām un ķimenes. Kārtīgi visu izmīci;
- Cepamajā formā ieklāj cepamo papīru, liec mīklu formā un pārber pāri atlikušo sēklu paciņu;
- Liec krāsnī maizi cepties 180 grādos uz 50-60 minūtēm.
Iegūto maizīti novērtēs visi mājinieki, īpaši, ja pasniegsi to siltu ar sviestu pa virsu.
Šeit arī citas receptes
izmēģināšanai:
- Belaši;
- Auzu pārslu cepumi;
- Žagariņi, gluži kā bērnībā;
- Grēcīgi gardais tiramisu;
- Vecrīgas jeb vēja kūkas;
- Kanēļrullīši;
- Šokolādes kūka.
Maize (Image by Antonio Cansino from Pixabay)