Pelēkie zirņi ar speķi, foto - Shutterstock
Ziemassvētku vakarā esot jānoēd sauja pelēko zirņu, lai nebūtu jāraud nākamajā gadā. Lai katrs varētu apēst savu sauju zirņu, pagatavo tos mājās pēc šīs lieliskās un gardās receptes! Atceries, ka pelēki zirņi ar speķi lieliski garšo, uzderot kefīru, kuru arī vari pati sagatavot, ja vien Tev mājās ir Tibetas piena sēne!
Nepieciešams:
- Pelēkie zirņi, 500 g
- Žāvēta gaļa, 300 - 400g
- Vidēja lieluma sīpoli, 2 gb.
- Ūdens
- Garšvielas (sāls, pipari)
Pagatavošana:
Zirņus uz nakti izmērcē ūdenī, nokāš, noskalo un liek vārīties 1,5 – 2h. Vārīšanās procesā veidojas putas, kas jānosmeļ. Sāli pievieno tad, kad zirņi jau ir gandrīz gatavi, pretējā gadījumā tie var ilgāk vārīties! Kad zirņi gatavi, tos nokāš un notecina caurdurī vai sietā.
Sagriež gaļu un sīpolus, liek cepties, nepievienojot klāt eļļu vai citas taukvielas, jo pati žāvētā gaļa izdalīs tauciņus. Kad sīpoli un gaļa sacepušies, pievieno pēc garšas piparus, samaisa un iejauc zirņos.
Lai labi garšo un ne asaras nākamajā gadā!
Ziemassvētku galdā mielo visus arī ar citiem gardiem ēdieniem:
Recepte: mīkstie un smeķīgie speķa pīrādziņi
Recepte, kas ļaus pagatavot neizsakāmi gardu un sulīgu cūkgaļas ruleti
Pagatavo piparkūkas - viegla mīklas recepte!
Pelēkie zirņi ar speķi, foto - Shutterstock