Pīlādži, foto - Anita Austvika, Momenti.lv
Ziemā pie karstas tējas pret vīrusiem un saaukstēšanos cīņā nāk dažādi dabas gardumi. Ja pavasarī nepaspēji izvārīt priežu čiekuru sīrupu, tad noteikti vari paspēt pagatavot pīlādžu sīrupu.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Pīlādžogas
Cukurs, 1,3kg
Ūdens
Pagatavošana:
Gatavas un svaigas pīlādžogas attīra no kātiņiem, vairākkārtīgi noskalo. Tīras ogas pārlej ar vārošu ūdeni, lai ogas pilnībā būtu pārklātas un pavāra aptuveni 5 minūtes. Ogas nokāš un izberž caur sietu un vairākkārtīgu marli, bet pāri palikušo ūdeni vienkārši izlej. Iegūto sulu var pavārīt vēl 5 minūtes, izveidosies putas, kuras nosmelt, lai sīrups būtu dzidrāks. Atsevišķi uzvāra tikpat daudz ūdeni, cik iegūts sīrups. Ūdenim uz 1l pievieno aptuveni 1,3 kg cukuru, pievieno sulu, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un pilda sterilizētos traukos.
Lasi arī:
Nekad nemet laukā cidoniju sēklas - nenožēlosi!
Cidoniju sīrups – pavisam viegla recepte ziemas vitamīnu devai
Recepte, kā pagatavot ozolzīļu kafiju - ietaupi naudu un uzlabo veselību!
Pīlādži, foto - Anita Austvika, Momenti.lv