Pīrādziņi, foto - Pinterest
Kuru gan nevilina tikko cepti pīrādziņi? Iedomājies, cik lielisks mirklis ir tad, kad pa visu māju gaisā smaržo gardā pīrāgu smarža un Tu vari atvērt cepeškrāsns durtiņas un no turienes izņemt pannu ar karstiem un aromātiskiem pīrādziņiem! Domā, ka pīrādziņu gatavošana ir ilgstoša un ķēpīga padarīšana? Tu maldies! Lūk, ātro pīrādziņu recepte no saldētās rauga mīklas, no kuras vari izcept garšīgus pīrāgus 2 dažādos veidos!
Nepieciešams:
- Kārtainā saldētā mīkla, 400g
- Kūpināta speķa cauraudzīte vai krūtiņa, apmēram 300g
- Siers, 200g (nav obligāts)
- Ola, 1gb
- Ķimenes
Pagatavošana:
Pirmais veids:
Atdala mīklas kārtas un atlaidina (atkausē). Smalki sagriež cauraudzīti, sieru sarīvē. Atlaidinātu mīklu izrullē šaurā taisnstūrī. Vienā garajā mīklas taisnstūra malā visā garumā izkārtu sagriezto gaļu un pēc vēlēšanās pārkaisa ar sieru, pēc tam sarullē un sagriež mazākos, vienādos gabalos, kurus izkārto uz pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs. Pīrādziņus pārsmērē ar olu un pārkaisa ar ķimenēm. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 170C temperatūrā aptuveni 20 - 25 minūtes.
Otrais veids:
Mīklas kārtas atdala un atlaidina. Tās sagriež kvadrātos, vidū izkārto sagriezto kūpinātās cauraudzītes gaļu un sieru, un pa diagonāli pārloka tā, lai mīklu var cieši aizlipināt, saspiežot. Trijstūrveida pīrādziņus izkārto uz pannas, kurā ieklāts cepamais papīrs. Pīrādziņus pārsmērē ar olu un pārkaisa ar ķimenēm. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200C temperatūrā aptuveni 15 - 20 minūtes.
Lai labi garšo!
Citas lieliskas receptes:
Pagatavo piparkūkas - viegla mīklas recepte!
Kartupeļu klimpas ar sieru: mūsdienīgā recepte
Pīrādziņi, foto - Pinterest