Belaši, foto - Pinterest
Vai atminies belašu smaržu tirgū un vilcienos, kad pēdējā brīdī pirms vilciena atiešanas no perona cauri visam vilciena vagonu sastāvam skrēja belašu pardevējs un katram otram tika pa belasim? Toreiz, iespējams, Tev tas šķebināja, bet tagad tā vien gribas iekosties tādā gaļīgā un karstā belasī! Dalāmies ar klasisko belašu recepti, lai vari našķoties ar karstu belasi jau šodien!
Nepieciešams:
Pildījumam:
- Milti 1 kg.
- Ūdens 250 ml.
- Piens 250 ml.
- Olas 2 gab
- Sausais raugs 10 g.
- Sāls 2 tējk.
- Cukurs 2 ēd.k.
- Sviests 60 g.
- Saulespuķu eļļa 50 g.
Pildījumam:
- Maltā gaļa 300 – 350
- Sīpoli 300g – 350g
- Sāls 1 – 1 ½ ēd.k.
- Pipari pēc vēlēšanās
- Eļļa 30 – 40g
- Piens, 30 - 40ml
Eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Pienu ar ūdeni ielej bļodā, pievieno sāli un cukuru. Raugu ieber mazā bļodiņā vai krūzītē, pievieno nedaudz pienu un 1 tējkaroti cukuru un miltus, samaisa, un atstāj apmēram 5 min.
Pienā ar ūdeni izsijā apmēram glāzi miltus, samaisa, pievieno 2 olu dzeltenumus un izkausētu sviestu, raugu un visu kārtīgi izmaisa. Pakāpeniski iesijā un iemaisa atlikušos miltus. Kad mīkla vairs nemaisās, uz galda izber daļu miltus, mīklu iecilā miltos un mīca, procesu turpina līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Pēc tam pamazām iemīca eļļu, aptuveni 10 min. Mīklu ievieto bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi vai dvieli, novieto uz aptuveni 20 minūtēm rūgt.
Sīpolus smalki sakapā vai sablendē, samaisa ar malto gaļu, pievieno aptuveni 1-1,5 ēd.k sāli, piparus pēc vēlēšanās, visu samaisa un pievieno arī aptuveni 5 ēd.k pienu.
Mīklu izliek uz galda, sadala piciņās, saplacina tās un vidū liek malto gaļu, aizloka no visām pusēm, veidojot bumbiņas vai ovālus, nedaudz saplacina. Belašus cep karstā eļļā no abām pusēm brūnus, aptuveni 4 minūtes no katras puses.
Citas lieliskas receptes:
Belaši, foto - Pinterest