Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Recepte: Biešu - krēmsieru uzkoda salātu "spilvenā"

Bietes, PhotoMIX-Company in Pixabay

Bietes, PhotoMIX-Company in Pixabay

Bietes ir mūsu superdārzenis, no kā var gatavot bezgalīgi daudz ēdienu. Tie ne tikai skaisti rotās svētku galdu, bet arī nodrošina mūs ar vērtīgiem vitamīniem, minerālvielām un balastvielām - 100 g biešu satur aptuveni 40 kcal, bietēs ir C vitamīns, B grupas vitamīni, folijskābe, fosfors, kālijs, dzelzs un magnijs. Nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni iedvesmo izmēģināt biešu - krēmsieru uzkoda salātu "spilvenā".

Nepieciešams (4 personām):

  • 4 vārīts vai ceptas bietes (atdzesētas un nomizotas)
  • 150 g mīksta kazas siera
  • 2 ēdamk. krēmsiera
  • 2-4 ēdamk. grieķu jogurta
  • sāls, pipari
  • 1/2 tējk. oregano
  • 5-7 smalki sakapāti zirņu dīgsti (var nepievienot)
  • valrieksti pasniegšanai
  • 150 g iecienīto salātlapu maisījuma
  • 3 ēdamk. olīveļļas
  • sula no 1/2 citrona
  • 1 ēdamk. medus
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

1. Bietes sagriež gareniski 0,5 cm platās ripiņās.

2. Viendabīgā masā saputo kazas sieru, krēmsieru, jogurtu, oregano un smalki sakapātus zirņu dīgstus, sāli un piparus.

3. No konditorejas maisa vai ar karoti uz katras bietes ripiņas uzliec ar ~1 ēdamk. siera maisījuma. Kārt biešu ripiņas vienu virs otras kā kūku.

4. Sajauc olīveļļu ar citrona sulu, medu, sāli un pipariem. Sajauc mērci ar salātlapām.

5. Pasniedz bietes uz salātu "spilvena", rotājot ar valriekstiem.

Lasi arī:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...