Zupa, Photo by Pichara Bann on Unsplash
Dārzeņu – piena zupa, pareizi pagatavota, var iegaršoties pat tiem, kuriem negaršo piena zupas kā tādas. Turklāt šī ir tā veselīgā zupiņa, kas tiek pagatavota ikkatrā bērnudārzā.
Nepieciešams:
- Kartupeļi, garšīgāk būs ar jauniem, 3 - 4 gb.
- Svaigs kāposts, ½ no nelielas kāpostgalviņas
- Burkāni, 2–3 gb.
- Ziedkāposts, ¼ daļa
- Zaļie zirnīši, 2 saujas
- 0,5–1 l piena
- Sviests, 1 ēd.k.
- Sāls pēc garšas
- Dilles, pētersīļi
Pagatavošana:
Nomizo burkānus un kartupeļus, sagriež mazos gabaliņos. Kāpostu sagriež smalkās strēmelēs. Ziedkāpostu sagriež mazās ziedkopās.
Nelielā ūdens daudzumā uzvāra burkānus, kāpostus, ziedkāpostus un zirnīšus. Kad tie gandrīz mīksti, pievieno arī kartupeļus un vāra līdz visi dārzeņi un saknītes mīksti, pievieno pienu, sāli pēc garšas un sviestu, visu uzvāra un gardā dārzeņu piena zupiņa gatava! Pasniedzot pieber smalki sakapātas dilles un pētersīļus pēc vēlēšanās.
Lasi arī:
- Kabaču krēmzupa: ļoti ātra recepte vakariņām
- Recepte: Baklažānu salāti
- Kā pareizi kārtot ledusskapī dārzeņus un ogas, lai tie ilgāk saglabātos svaigi?
- Dārzeņi, kas palīdz nomest svaru
- Ar ko atšķiras parastie kartupeļi no saldajiem kartupeļiem – batātēm?
Zupa, Photo by Pichara Bann on Unsplash