Gaļas bmbiņas arpupiņām un piedevām, Image by gian yasa from Pixabay
Gaļas bumbiņas ar pupiņām ir ļoti universāls ēdiens! Tās var ēst gan bez piedevām, gan ar piedevām, piemēram, rīsiem, kartupeļiem u.c. Garšos lieliski arī pievienojot zupām – kā pamata sastāvdaļa, frikadeļu zupai.
Nepieciešams:
- Maltā gaļa, 300g
- Ola
- 2 tomāti
- 2 ēd.k. miltu
- Ķiploks, 2 nelielas daiviņas
- Sāls, pipari, papildus garšvielas pēc garšas
- Konservētas baltās pupiņas
- Eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Maltai gaļai pievieno garšvielas, olu un miltus. Veido mazas bumbiņas un apcep eļļā. Apceptajām gaļas bumbiņām pievieno pupiņas ar visu šķidrumu un smalki sagrieztus tomātu gabaliņus un sakapātu ķiploku. Visu uzmanīgi samaisa, tā lai pupiņas neizšķīst, pannai uzliek vāku un uz nelielas uguns pasautē aptuveni 3 – 5 minūtes. Pēc vēlēšanās gaļas bumbiņām var pievienot arī smalki sakapātu sīpolu.
Pagatavo arī:
- Pildīti sīpoli – recepte, kas Tev liks iemīlēt sīpolus!
- Recepte: Roltonu salāti
- Slinkā frikadeļu zupa
- Griķu sacepums – griķu plācenīši
Gaļas bmbiņas arpupiņām un piedevām, Image by gian yasa from Pixabay