Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Kūka no “vakariņš ar savējiem”

Vai svētki vispār ir iedomājami bez kūkas? Svētki ir arī tad, ja pie Tevi ierodas sen gaidīti viesi, bez iemesla apsveikt Tevi dzimšanas dienā vai vārda dienā, bet vienkārši tāpat. Padari draugu un radu apciemojumu par īstiem svētkiem – izcep gardu kūku no “Vakariņš ar savējiem”!

Nepieciešams:

Cepumu kārtām (10x 20 cm diametrā) - 12 plāksnes:

  • 2 olas
  • 185 g cukura
  • šķipsna sāls
  • 100 g medus (derēs gan sacietējis, gan šķidrs)
  • 100 g sviesta
  • 1 tējk dzeramās sodas
  • 440 g miltu

Krēms:
750 ml skābais krējums
150 gr pūdercukurs

Pagatavošana:

Gatavo biskvīta ripas. Katliņā ar mikseri sakuļ olas ar cukuru un sāli līdz gaisīgai masai. Pievieno sviestu un medu, pakāpeniski uzkarsē līdz tas izkūst, nepārtraukti maisot.
Pievieno sodu – viss nedaudz putosies un kļūs gaisīgāks. Maisa līdz putošana samazinās, tad
noņem no plīts.
Iemaisa miltus, bet kad kļūst grūti to darīt ar karoti, mīcīšanu turpina ar rokām, pievienojot vēl miltus pēc vajadzības. Miltus pievieno tikai tik daudz, lai mīkla neliptu pie rokām.
Mīklu ietin pārtikas plēvē un vismaz uz 30 minūtēm liek atpūsties ledusskapī. Atdzisušo mīklu izrullē 20 cm ļoti plānās ripās. Vienu ripu cep apmēram 5 minūtes. Arī atgriezumus cep kopā ar ripu, tie būs nepieciešami drumstalām.
Ripas atdzesē, kārtām un bagātīgi smērē ar krēmu, kas tiek gatavots, saputojot skābo krējumu ar pūdercukuru.
Kūku dekorē ar atgriezuma drupinājumiem un augļiem pēc sirds patikas. Pirms pasniegšanas kūku notur ledusskapī vismaz diennakti.

Pagatavo arī:

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas