Aukstā kafija, Image by Shuvro Saha from Pixabay
Ledus auksta kafija ir fantastiski garda, kas veldzē karstās dienās un vienlaicīgi dod kafijai raksturīgo enerģiju! To vari pagatavot arī mājās un pārliecināties par to pats!
Nepieciešams:
Karameļu mērcei:
- Cukurs, 1 glāze (aptuveni 215 g)
- Ūdens, 65g
- Saldais krējums, (115g)
- Saldkrējuma sviests, 70 g
- Košera sāls, 4 g
- Vaniļas pupiņas, 2g vai vaniļas ekstraksts 2, 5 tējk.
Kafijai:
- Ledus, 2 glāzes
- Espresso vai ļoti stipra auksta kafija, 1/2 tase
- Piens, 3/4 tase
- 5-6 ēdamkarotes cukura sīrups
- 4-6 ēd.k. karameļu mērces
Pagatavošana:
Lai pagatavotu karameļu mērci, vidējā katliņā ielej ūdeni un pievieno cukuru un samaisa, liek vārīties uz lēnas uguns 8 – 12 minūtes, maisot, lai cukurs nepiedeg. Kad cukura sīrups ieguvis zeltainu krāsu, tam pievieno sviestu, sāli un vaniļu, visu samaisa, uguni noslēdz un iemaisa saldo krējumu, ielej atsevišķā traukā un atdzesē.
Ledu ieliek blenderī, pielej aukstu espresso kafiju, pienu, cukura sīrupu un sablendē.
Karameli ielej stikla glāzē uz iekšējām malām, ielej auksto kafiju un dekorē ar putukrējumu un karameles uzlējumu.
Lasi arī:
- Aukstā kanēļa kafija vasaras rītam – recepte
- Atspirdzinošais rabarberu, zemeņu kokteilis: recepte
- Kāpēc dzert kafiju ar citronu?
Aukstā kafija, Image by Shuvro Saha from Pixabay