Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte: Ledus aukstā kafija ar karameļu mērci

Aukstā kafija, Image by Shuvro Saha from Pixabay

Aukstā kafija, Image by Shuvro Saha from Pixabay

Ledus auksta kafija ir fantastiski garda, kas veldzē karstās dienās un vienlaicīgi dod kafijai raksturīgo enerģiju! To vari pagatavot arī mājās un pārliecināties par to pats!

Nepieciešams:

Karameļu mērcei:

  • Cukurs, 1 glāze (aptuveni 215 g)
  • Ūdens, 65g
  • Saldais krējums, (115g)
  • Saldkrējuma sviests, 70 g
  • Košera sāls, 4 g
  • Vaniļas pupiņas, 2g vai vaniļas ekstraksts 2, 5 tējk.

Kafijai:

  • Ledus, 2 glāzes
  • Espresso vai ļoti stipra auksta kafija, 1/2 tase
  • Piens, 3/4 tase
  • 5-6 ēdamkarotes cukura sīrups
  • 4-6 ēd.k. karameļu mērces

Pagatavošana:

Lai pagatavotu karameļu mērci, vidējā katliņā ielej ūdeni un pievieno cukuru un samaisa, liek vārīties uz lēnas uguns 8 – 12 minūtes, maisot, lai cukurs nepiedeg. Kad cukura sīrups ieguvis zeltainu krāsu, tam pievieno sviestu, sāli un vaniļu, visu samaisa, uguni noslēdz un iemaisa saldo krējumu, ielej atsevišķā traukā un atdzesē.

Ledu ieliek blenderī, pielej aukstu espresso kafiju, pienu, cukura sīrupu un sablendē.

Karameli ielej stikla glāzē uz iekšējām malām, ielej auksto kafiju un dekorē ar putukrējumu un karameles uzlējumu.

Lasi arī:

Aukstā kafija, Image by Shuvro Saha from Pixabay

Aukstā kafija, Image by Shuvro Saha from Pixabay

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas