Maizes kvass (Photo by Food Photographer David Fedulov on Unsplash)
Reizēm tā vien gribas atdzerties īstu maizes kvasu. Tādu, kas ir garšas bagāts un veidots no dabīgām sastāvdaļām. Veikalu plauktos izvēle ir plaša, bet tikai retais dzēriens patiesi ir uzskatāms par īstu lauku kvasu un pēc tāda arī garšo! Otra opcija ir kvasu pagatavot pašam, un, kā izrādās, tas nemaz nav tik sarežģīti. Piedāvājam maizes kvasa recepti, kas ir viegli realizējama, un maizes kvass būs gatavs pirms Jāņiem!
Maizes kvasa pagatavošanai būs nepieciešams:
- 1 kg kaltētas rudzu maizes;
- 600 g cukura;
- 50 g rozīņu;
- 10 l ūdens;
- 50 g rauga;
- 200 ml piparmētru tējas;
- Tīras pudeles.
Maizes kvasa recepte:
- kaltētu maizi aplej ar verdošu ūdeni un noliek siltumā uz 8 – 10 stundām;
- Izkāš, šķidrumam pieliek klāt atdzīvinātu raugu, cukuru, piparmētru tēju. Ļauj pāris stundas tam rūgt un izkāš;
- Tīrās pudelēs ieber rozīnes, uzlej kvasu, pudeles aizkorķē un atstāj to rūgt vēl uz 5 dienām.
Lasi arī:
- Vai visi drīkst dzert kvasu?
- Biešu kvass: recepte, kas ļaus dzērienu baudīt jau pēc 3 dienām
- Rabarberu kvass: recepte, kas ļaus kvasu dzert jau nākošajā dienā
Maizes kvass (Photo by Food Photographer David Fedulov on Unsplash)