Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Recepte maizes kvasam: baudi to jau pēc 5 dienām!

Maizes kvass (Photo by Food Photographer David Fedulov on Unsplash)

Maizes kvass (Photo by Food Photographer David Fedulov on Unsplash)

Reizēm tā vien gribas atdzerties īstu maizes kvasu. Tādu, kas ir garšas bagāts un veidots no dabīgām sastāvdaļām. Veikalu plauktos izvēle ir plaša, bet tikai retais dzēriens patiesi ir uzskatāms par īstu lauku kvasu un pēc tāda arī garšo! Otra opcija ir kvasu pagatavot pašam, un, kā izrādās, tas nemaz nav tik sarežģīti. Piedāvājam maizes kvasa recepti, kas ir viegli realizējama, un maizes kvass būs gatavs pirms Jāņiem!

Maizes kvasa pagatavošanai būs nepieciešams:

  • 1 kg kaltētas rudzu maizes;
  • 600 g cukura;
  • 50 g rozīņu;
  • 10 l ūdens;
  • 50 g rauga;
  • 200 ml piparmētru tējas;
  • Tīras pudeles.

Maizes kvasa recepte:

  1. kaltētu maizi aplej ar verdošu ūdeni un noliek siltumā uz 8 – 10 stundām;
  2. Izkāš, šķidrumam pieliek klāt atdzīvinātu raugu, cukuru, piparmētru tēju. Ļauj pāris stundas tam rūgt un izkāš;
  3. Tīrās pudelēs ieber rozīnes, uzlej kvasu, pudeles aizkorķē un atstāj to rūgt vēl uz 5 dienām.

Lasi arī:

Maizes kvass (Photo by Food Photographer David Fedulov on Unsplash)

Maizes kvass (Photo by Food Photographer David Fedulov on Unsplash)

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas