Siļķe kažokā, foto - Pinterest
Siļķe kažokā ir teju vai neatņemams svētku galda ēdiens. Lai arī Tavā svētku mielastā būtu baudāma siļķe kažokā, rau, kādu recepti esam Tev sagatavojuši!
Nepieciešams:
- Mazsālīta vai sālīta siļķes fileja, 400 g
- Sīpoli, 2 gb.
- Kartupeļi, 8 gb.
- Vidēja lieluma bietes 5 gb.
- Olas, 6 gb.
- Vidēja lieluma burkāni 5 gb.
- Majonēze
- Skābais krējums
Pagatavošana:
Siļķes fileju sagriež smalkos gabaliņos. Kartupeļus, burkānus, bietes un olas novāra, atdzesē un sarīvē. Sīpolu sagriež smalkos gabaliņos vai sakapā.
Salātus kārto traukā kārtās:
- Kārto 1 kārtu kartupeļus, tos pārspiež ar majonēzi
- Nākamā kārtā liek burkānus, virs tiem krējumu
- 3. kārtā - siļķi, sīpolus un pāri pārsmērē krējumu,
- 4. kārtā liek bietes, pārspiež ar majonēzi un noslēdz ar olu kārtu.
Salātus notur ledusskapī nakti vai vismaz stundu un ir gatavi ēšanai!
Pēc vēlmes var kārtot vairākās kārtās; var majonēzi ar krējumu sajaukt kopā un tad lietot.. Tāpat arī droši var variēt ar sastāvdaļām, ir receptes, kurās pievieno arī rīvētu ābolu un zaļos zirnīšus. Salātus var garnēt ar zaļumiem, piemēram, lociņiem.
Gatavo arī citus gardus ēdienus:
Recepte: ātrie pīrādziņi no saldētās rauga mīklas
Grēcīgi gardais tiramisu: recepte lieliskam maltītes noslēgumam
Pagatavo piparkūkas - viegla mīklas recepte!
Siļķe kažokā, foto - Pinterest