Tev garšo tomātu sula? Mums arī! Lūk, vienkārša recepte, kā pagatavot ziemai garšīgu tomātu sulu.
Nepieciešams:
- Tomāti, 2 kg
- Sāls, 1/2 ēd.k.
- Cukurs, 1/2 ēd.k.
Pagatavošana:
Tomātus nomazgā, visas bojātās vietas izgriež. Pēc tam tomātus sagriež un vāra līdz tie izšķīst. Pēc tam novārīto tomātu masu izberž caur sietu. Sēklas un mizas izmet, bet izberzto tomātu masu kopā ar sāli un cukuru uzvāra, karstu sapilda burkās vai pudelēs, traukiem uzliek vākus, bet nenoslēdz. Šādā veidā pasterizē. Ja pasterizē 1/2l traukus, to dara 10 minūtes, savukārt 1l – 15 min, bet 3l burkas pasterizē aptuveni 25 minūtes. Kad tas izdarīts, vākus cieši aizvāko, apgāž otrādi un tā notur aptuveni pusstundu. Sulu uzglabā vēsumā.
Lasi arī:
- Ābolu kompots ziemai - recepte
- Idejas, kur realizēt tomātu ražu – receptes
- Idejas augļu un dārzeņu marinēšanai
- Recepte: Bērzlapju karbonādes
- Recepte: Skābēti gurķi
Tomātu sulas pagatavošana, photo by Charlotte May on pexels.com