Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Sātīgā recepte brīvdienām: Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums (Image by RitaE from Pixabay)

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums (Image by RitaE from Pixabay)

Latvieši ir īsti kartupeļu ēdāji un mēs šo dārzeni mākam pagatavot visdažādākajās variācijās. Viens no mūsmājās iecienītākajiem kartupeļu ēdieniem ir kartupeļu un maltās gaļas sacepums. Jāatzīst, ka šis ēdiens ir visai sātīgs, tāpēc to gatavoju brīvdienās, pēc ilgām un aktīvām aktivitātēm svaigā gaisā. Lūk, kā šo sacepumu pagatavot.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • 500 g maltās gaļas;
  • 1 liels sīpos;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • 3 ēdamkarotes tomātu mērces;
  • Sāls, pipari un citas garšvielas pēc izvēles;
  • 8 kartupeļi;
  • 250 ml piena;
  • 200 ml saldā krējuma;
  • 100 g labi kūstoša siera;
  • Nedaudz eļļas pannas ieziešanai;
  • Folija.

Kartupeļu sacepuma recepte:

  1. Liec pannā cepties malto gaļu, pievieno smalki sakapātu sīpolu un ķiploku, tomātu mērci un dažādas garšvielas. Visu kārtīgi apcep un, kad gatavs, noliec malā;
  2. Nomizo kartupeļus, kārtīgi nomazgā, sagriez ļoti plānās šķēlītēs;
  3. Iesmērē cepamo pannu (izvēlies pannu ar lielākām malām, lai piens neiet pāri) ar eļļu vai sviestu, sāc kārtot plānās kartupeļu šķēlītes pannā blakus vienu otrai, kā zvīņas;
  4. Sakārtotajai kartupeļu kārtai virsū liec malto gaļu, tad atkal pa virsu kārto kartupeļus un uz tiem malto gaļu. Atkārto procesu, līdz visi kartupeļi un maltā gaļa izlietota;
  5. Lielā traukā ielej saldo krējumu un pienu, pieber garšvielas, kārtīgi samaisa un pārlej pāri sacepumam;
  6. Pāri traukam pārklāj foliju un liec krāsnī uz 40 minūtēm 210 grādu temperatūrā;
  7. Kad kartupeļi jau mīksti, pārkaisi pāri rīvēto sieru un ieliec krāsnī vēl uz 5 minūtēm, lai siers izkūst un kūst skaisti zeltains.

Šeit arī citas receptes brīvdienu mielastam:

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...