Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sildošā sakņu zupa: perfekta recepte aukstam laikam

Dārzeņu zupa (Image by kevberon from Pixabay)

Dārzeņu zupa (Image by kevberon from Pixabay)

Kad laukā ir auksts, organismam tā vien prasās ko sildošu un gardu. Tas var būt kāds sildošs dzēriens vai zupa, kas gatavota no saknēm, tāpēc ir mazāk trekna kā ierastās gaļas zupas. Kā šādu sildošo sakņu zupu pagatavot?

Zupai nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

  • 2 burkāni;
  • 4 kartupeļi;
  • 1 pastinaks, kālis vai rācenis;
  • 2 sīpoli;
  • 2-3 ķiploka daiviņas;
  • 1 selerija;
  • Nedaudz ingvera;
  • 1 kubiciņš vistas buljona;
  • Eļļa cepšanai;
  • Sāls, pipari.

Sildošās sakņu zupas recepte:

  1. Nomizo, nomazgā un sagriez visas saknes kubiciņos;
  2. Sakapā sīpolus un ķiploku daiviņas, liec uz pannas eļļā cepties;
  3. Liec klāt arī burkānus un ļauj tiem apbrūnināties līdz ar sīpoliem un ķiplokiem;
  4. Kad burkāni kļuvuši tumšāki, pievieno pārējos dārzeņus – kartupeļus, seleriju un pastinaku, kāli vai rāceni - un ļauj arī tiem pacepties uz pannas;
  5. Pārliec apceptos dārzeņus kastrolī, pielej ūdeni, tam pievieno buljonu, nedaudz sāli un piparus. Vāri, līdz visi dārzeņi mīksti;
  6. Noņem zupu no uguns un pievieno tai smalki sarīvētu ingvera sakni, atstāj uz 5 minūtēm, lai garšas savelkas.

Lūk, tava sildošā sakņu zupa ir gatava. Lai labi garšo!

Bet saldajam izmēģini kādu no šīm receptēm:

Dārzeņu zupa (Image by kevberon from Pixabay)

Dārzeņu zupa (Image by kevberon from Pixabay)

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas