Tomātu zupa, foto - Jenn Kosar, Unsplash
Vasaras beigas ir laiks, kad tomāti saauguši tik daudz, ka jau trūkst idejas, ko ar tiem darīt. Svaigā veidā salātos un uz maizītēm tie ir jau apnikuši, ziemai konservēti un lečo pagatavots, bet tie turpina un turpina ražot.. Tieši ideju trūkuma dēļ rodas jaunas idejas! Dalāmies ar tomātu zupas recepti, kas ir radusies tieši vienā liktenīgā, bagātīgi ražīgā tomātu pārpildītā dienā!
Nepieciešams:
Vismaz 3kg tomāti
2 vidēji lieli sīpoli
1 – 2 daiviņas ķiploks
300g maltā gaļa
400g konservētas pupiņas (var arī vārīt pats)
Melnās olīves
Baltmaize
Baziliks, timiāns, pētersīļi
Sāls, cukurs un pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Tomātus noblanšē un notīra no mizas, izgriež cieto, pie auga stiprinājuma daļu. Notīrītus tomātus sablendē vai samaļ gaļas mašīnā un lieka katlā vārīties uz mazas uguns. Atsevišķi sacep malto gaļu ar sīpoliem, sāli un pievieno tomātiem. Vāra uz lēnas uguns, kamēr gaļa kļūst mīkstāka, pievieno pupiņas un zaļumus. Pasniedz ar grauzdētu baltmaizi. Maizi var sagriezt arī kubiņos, apcept un pasniegt kopā ar zupu, uzberot tos atsevišķi.
Pupiņu vietā var lietot kukurūzu, tomēr esam atzinuši pupiņas par labāku kombināciju kopā ar tomātiem. Var pievienot arī maltu papriku vai aso piparu – tas piešķirs vairāk pikantumu un lečo noti garšas ziņā. Protams, ja kāda no sastāvdaļām neiet pie sirds, to var izslēgt no receptes. Šī zupa pati par sevi ir diezgan bieza, ja vēlas to šķidrāku, tad ar sastāvdaļu daudzumu variē.
Pasniegt var ar saldo krējumu (ļoti interesanti un bērniem patīk, ja saldo krējumu saputo un uzliek kā cepurīti zupai).
Labu apetīti!
Tomātu zupa, foto - Jenn Kosar, Unsplash