unsplash.com
Tuvojoties pavasarim, vairāk piedomājam, lai ikdienas uzturs būtu veselīgs. Tomēr, arī ja tiek ievērots gavēnis vai īpašs ēšanas plāns, reizēm sakārojas kāds našķis. Šis vegānais braunijs ir ne tikai elementāri pagatavojams, bet garšos jebkuram – veģetārietim, vegānam vai visēdājam.
Nepieciešams:
220g miltu – kviešu, mandeļu vai jebkuri citi pēc izvēles
40g nesaldināta kakao pulvera
1 ½ tējkarotes cepamā pulvera
20g kokosriekstu vai mandeļu skaidiņas
160g brūnā vai 120g parastā cukura (tas ir ar izteiktāku saldumu, tāpēc jāpievieno mazāk)
100g cukura sīrupa
240g sojas vai mandeļu piena
30 pilieni vaniļas esences
Iesijā visas sausās sastāvdaļas, tad pēc kārtas pievieno šķidrumus, samaisa. Var pievienot dažus pilienus eļlas – masas viendabīgumam un patīkamākai tekstūrai. Izklāj cepšanai paredzēto formu ar cepampapīru un piepilda ar gatavo masu. Iepriekš uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem un cep 35 minūtes. Pārbauda, iedurot koka irbulīti – ja masa nelīp klāt, tad ir gatavs. Pirms ēšanas atdzesē. Var pārkaisīt ar pūdercukuru, ēst kopā ar ogām vai arī sagatavot krēmīgu piedevu no avokado un kakao pulvera.
unsplash.com