Jūs lietojat novecojušu pārlūkprogrammu, lapas funkcionalitāte var nedarboties. Mēs iesakām atjaunot Jūsu pārluprogrammu.

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Vienkāršākā un garšīgākā lečo recepte

Tomātu lečo, foto - Dennis Klein, Unsplash

Tomātu lečo, foto - Dennis Klein, Unsplash

Kur likt kaudzi ar tomātiem, nodrošinot sevi ar ziemas krājumiem? Protams, ka jāgatavo lečo! Vienkāršāk par vienkāršu un gardāk par gardu! Pēc šīs receptes gatavots lečo nav ass, garšo pat maziem bērniem. Tas lieliski garšo kopā ar gaļas ēdieniem, zupās un tāpat vien uz maizītes!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Tomāti, 3kg

Ķiploku daiviņas, 7gb

Paprika, 7gb

Cukurs, 100g

Sāls, 1 ēd.k..

Pagatavošana:

Tomātus pēc vēlēšanās var nomizot (viegli tas izdarāms blanšējot), kopā ar papriku sagriež, pievieno caur ķiploku spiedi izspiestus vai smalki sagrieztus ķiplokus, pievieno pārējās sastāvdaļas un vāra līdz paprika paliek pietiekami mīksta vai izjūk. Visu pilda sterilizētās burkās un aizvāko.

Šis ir unikāli vieglas un maigs lečo, kuram pēc vēlēšanās var pievienot arī citus dārzeņus, tādā veidā iegūstot jaunas, asākas vai saldākas garšas. Ļoti labas garšas kombinācija iznāk, ja šīs receptes sastāvdaļām pievieno arī kabaci vai burkānus, vai pat kukurūzu. Asuma cienītāji var pievienot arī čili piparu.

Iesakām pagatavot pamata lečo un izmēģinājuma atsevišķās burkās arī kādu citu sastāvdaļu pievienot, bet ja vēlies arī citus ziemas krājumus, noteikti nepalaid garām sekojošas receptes:

Ķiploku pasta - viegla un veselīga recepte

Kā pagatavot marinētas sviesta pupiņas ziemai?

Kā kabaču kalnus pārvērst gardā vīriešu zaptē?

Gardākā Žanetes tantes marinēto gurķīšu recepte!

Kā pagatavot marinētas bietes mājās?

Tomātu lečo, foto - Dennis Klein, Unsplash

Tomātu lečo, foto - Dennis Klein, Unsplash

Šī raksta tēmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Tev varētu patikt

Ielādējam...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas