Tomātu lečo, foto - Dennis Klein, Unsplash
Kur likt kaudzi ar tomātiem, nodrošinot sevi ar ziemas krājumiem? Protams, ka jāgatavo lečo! Vienkāršāk par vienkāršu un gardāk par gardu! Pēc šīs receptes gatavots lečo nav ass, garšo pat maziem bērniem. Tas lieliski garšo kopā ar gaļas ēdieniem, zupās un tāpat vien uz maizītes!
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Tomāti, 3kg
Ķiploku daiviņas, 7gb
Paprika, 7gb
Cukurs, 100g
Sāls, 1 ēd.k..
Pagatavošana:
Tomātus pēc vēlēšanās var nomizot (viegli tas izdarāms blanšējot), kopā ar papriku sagriež, pievieno caur ķiploku spiedi izspiestus vai smalki sagrieztus ķiplokus, pievieno pārējās sastāvdaļas un vāra līdz paprika paliek pietiekami mīksta vai izjūk. Visu pilda sterilizētās burkās un aizvāko.
Šis ir unikāli vieglas un maigs lečo, kuram pēc vēlēšanās var pievienot arī citus dārzeņus, tādā veidā iegūstot jaunas, asākas vai saldākas garšas. Ļoti labas garšas kombinācija iznāk, ja šīs receptes sastāvdaļām pievieno arī kabaci vai burkānus, vai pat kukurūzu. Asuma cienītāji var pievienot arī čili piparu.
Iesakām pagatavot pamata lečo un izmēģinājuma atsevišķās burkās arī kādu citu sastāvdaļu pievienot, bet ja vēlies arī citus ziemas krājumus, noteikti nepalaid garām sekojošas receptes:
Ķiploku pasta - viegla un veselīga recepte
Kā pagatavot marinētas sviesta pupiņas ziemai?
Kā kabaču kalnus pārvērst gardā vīriešu zaptē?
Gardākā Žanetes tantes marinēto gurķīšu recepte!
Tomātu lečo, foto - Dennis Klein, Unsplash