Zemeņu sambuks, recepte (Image by Bernadette Wurzinger from Pixabay)
Vai piekrīti, ka no zemenēm izdodas pagatavot vislabākos saldos ēdienus? Tās ir saldas, bet tajā pat laikā atsvaidzinošanas un jebkas, kas gatavots no zemenēm un tiek baudīts laukā, svaigā gaisā garšo dievīgi. Šoreiz papildināsim mūsu recepšu sadaļu ar zemeņu sambuku, ko pagatavot ir ļoti viegli.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 300 g zemeņu;
- 150 ml saldā krējuma;
- 50 g cukura;
- 3 olu baltumi.
Zemeņu sambuka recepte
- Ņem bļodu, liec tajā olu baltumus un saputo tos stigrās putās;
- Citā traukā sakul saldo krējumu un cukuru;
- Citā traukā sablenderē zemenes, lēnām iecilājot, pievieno tās olu baltumu putām;
- Masai lēnām pievieno arī putukrējumu;
- Zemeņu sambuku dekorē ar zemenēm un pasniedz uzreiz, lai nesāk veidoties sula.
Te arī citas zemeņu receptes:
- Maigais zemeņu muss: video recepte;
- Zemeņu salāti ar ķiploku un čili;
- Recepte: biezpiena pončiki ar zemeņu mērci;
- Atspirdzinošais rabarberu, zemeņu kokteilis: recepte.
Zemeņu sambuks, recepte (Image by Bernadette Wurzinger from Pixabay)