Вы используете старую версию браузера, некоторые интерфейсы могут работать. Мы рекомендуем вам обновить ваш браузер!

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Ar koncertiem, meistarklasēm un tirdziņu norisināsies “Nogaršo Latviju Rīgā!” Āgenskalna tirgū

Āgenskalna tirgus paviljons. Foto: Paula Čurkste/LETA

Āgenskalna tirgus paviljons. Foto: Paula Čurkste/LETA

Jau šīs nedēļas nogalē - 30.septembrī no pulksten 9.00 līdz 19.00 - ikviens aicināts uz "Novada Garšas" sezonas noslēguma pasākumu "Nogaršo Latviju Rīgā!" Āgenskalna tirgū.

Svētku atklāšana plānota pulksten 10.00, uzreiz pēc tam ķeroties klāt jau ceturtā Pārtikas produktu kvalitātes konkursa uzvarētāju apbalvošanai.

Šogad konkursa žūrija - Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Lauksaimniecības un pārtikas tehnoloģijas fakultātes eksperti, Rīgas radošās industrijas tehnikuma pārstāvji, restorānu īpašnieki un šefpavāri, kā arī vīnziņi - deviņās kategorijās novērtējuši 187 produktus no 74 ražotājiem. Kāds būs zelta, sudraba un bronzas medaļu sadalījums - uzzināsim jau šo sestdien. Savukārt pēc apbalvošanas ceremonijas ražotājiem būs iespēja tikties ar žūriju un uzzināt ko vairāk par tās secinājumiem.

Visas dienas garumā Āgenskalna tirgus āra teritorijā varēs iepazīt, nogaršot un iegādāties produktus no Latgales, Vidzemes, Kurzemes un Zemgales, kādi ikdienā galvaspilsētā nav pieejami. Starp tiem arī "Novada Garšas" šovasar reģionos notikušo pasākumu apmeklētāju balsojumā konkursā "Tautas garša" godalgotie.

Pievilcīgajā Āgenskalna tirgus Siltumnīcā apmeklētājus gaidīs lieliskais Albertīnes saldējums, Ilzes Kupčas gardās kūciņas un arī kafija. Savukārt pulksten 13.30 kāda īpaša un Rīgā reta meistarklase - apmeklētāji varēs uzzināt, kā top Rucavas baltais sviests, kas iekļauts Eiropas Savienības aizsargāto ģeogrāfiskās izcelsmes norāžu reģistrā (AĢIN). Pačukstēsim - būs iespēja šo sviestu arī iegādāties!

Visas dienas garumā meistarklases noritēs arī tirgus paviljona otrajā stāvā. "Mazo pavāru skoliņa" ar dzīvesstila blogeri Lauru Grēviņu, kura kopā ar bērniem gatavos veselīgas pankūkas ar sāļu pildījumu. "OnPlate" uztura speciāliste Samanta Elizabete Ozola prezentēs skolēnu ēdienkarti, kas jau izpelnījās lielu atzinību šīs vasaras "Novada Garšas" pasākumā Ķoņu dzirnavās. Dabas fonda Pļavas zīmola dalībnieks SIA "Rukši" piedāvās iepazīt liellopa gaļu, bet - dzērienu un viesmīlības eksperta ar vairāk nekā 17 gadu pieredzi Gundara Lasmaņa vadībā varēs iedvesmoties kokteiļu radīšanai no daudzveidīgajiem, Latvijā tapušajiem dzērieniem.

Un kā nu bez muzikāla baudījuma! Par to gādās grupas "Raxtu raxti" soliste Kristīne Kārkla-Kalniņa, dziedātājs Goran Gora jeb Jānis Holšteins-Upmanis, dziesminieks Dzintars Lipors, Mārtiņš Kanters un grupas "Laime pilnīga" solists Ervīns Ramiņš.

Āgenskalna tirgus paviljons. Foto: Paula Čurkste/LETA

Āgenskalna tirgus paviljons. Foto: Paula Čurkste/LETA

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Похожие новости

Загружаем...

Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Saturs turpināsies pēc reklāmas