Foto: ekrānšāviņi no madara.martini/Instagram
Kurš gan nav baudījis šo desertu – saldais kakao krēms, kurš peld skābajā ķīselī? Siekalas saskrien mutē no domas vien. Izmēģini recepti un tā nemaz neliksies sarežģīta. Citas tikpat gardas receptes meklē Instagram profilā @madara.martini!
Nepieciešams:
Krēmam:
- 400ml saldā krējuma
- 15g želatīna pagatavota pēc iepakojuma instrukcijas
- 100g pūdercukura (izsijāts)
- 20-30g kakao (izsijāts), ja dodat priekšroku maigākai kakao garšai, tad var likt mazāk
- 2L skābākas sulas (jāņogu, dzērveņu)
- 70g kartupeļu cietes atšķaidīta ar 70ml auksta ūdens
- Cukurs pēc garšas, ja sula ir skābāka
Želatīnam pielej ūdeni un noliek malā uzbriest kādas 15 minūtes. Tad to izkausē un noliek atdzist.
Bļodā lej saldo krējumu, saputo vieglās putās. Masai pievieno atdzisušo želatīnu un samaisa.
Krēmam pievieno izsijātu pūdercukuru, samaisa.
Pa daļām pievieno izsijātu pūdercukuru.
Visu samaisa un liek ledusskapī uz pāris stundām.
Kamēr krēms dziest, izvāra ķīseli. Ņem sulu un liek to vārīties. Pa to laiku sajauc kartupeļu cieti ar aukstu ūdeni.
Maisot to pievieno ķīselim un ķīseli pavāra vēl dažas minūtes. Liek atdzist.
Krēmu pasniedz ar atdzisušo ķīseli!
Izmēģini arī:
Recepte: Saldā krējuma deserts ar smiltsērkšķu ķīseli
Lai dzīve saldāka! Gatavojam ceriņziedu, nātru un piparmētru sīrupus
Foto: ekrānšāviņi no madara.martini/Instagram