Foto - Viktorija Kožemjakina
Laiks našķēties! Pacienā ar šo gardo kokteili savu mīļoto un izbaudi laisku atpūtu.
Nepieciešams:
- 80 g maskarpones siera
- 100 g saldā krējuma
- 1 ēdamk. pūdercukura
- 2 ēdamk. ruma
- 1 ēdamk. kakao pulvera
- 1-2 ēdamk. cukura
- 80 ml espresso vai stipras kafijas
- 40 ml ruma
- 300-400 ml piena
- kakao pulveris, pūdercukurs rotāšanai
- daži cepumi "dāmu pirkstiņi"
Pagatavošana:
Saputo maskarpones sieru ar saldo krējumu un pūdercukuru.
Kad krēms jau ir saputojies, pievieno rumu un puto vēl dažas sekundes, lai rums ir iejaukts krēmā.
Gatavo krēmu pārliec konditorejas maisā vai bļodā un novieto ledusskapī līdz brīdim, kad ir gatavs kafijas dzēriens.
Krūzē sajauc kakao pulveri ar cukuru.
Pielej espresso vai stipru kafiju un rumu, samaisi.
Sadali kafijas-kakao-ruma maisījumu divās krūzēs.
Uzputo vai uzsildi pienu un pielej to kafijas-ruma maisījumam.
Virsū liec maskarpones krēmu, apkaisa ar kakao un pasniedz ar dažiem "dāmu pirkstiņu" cepumiem.
Baudi, cepumu mērcējot dzērienā, lai tas piesūcinās ar šķidrumu un mazliet aplīp ar maskarpones krēmu.
Foto - Viktorija Kožemjakina